Със своето голямо население и нарастваща средна класа, Китай е

...
Със своето голямо население и нарастваща средна класа, Китай е
Коментари Харесай

Продажбите на тези американски компании в Китай се увеличават: каква е причината

Със своето огромно население и възходяща междинна класа, Китай е мечтан пазар за доста интернационалните компании, чиито бизнес в Съединени американски щати и Европа е сполучлив. Продължителната политика на Пекин за нулев Covid, която наложи строги ограничавания за прекъсване на разпространяването на вируса съвсем до края на пандемията, навреди както на стопанската система на страната, по този начин и на приходите за многото американски компании, които продават своите артикули или услуги на китайския пазар, написа CNBC.

След анулацията на тази политика и на непрестанните локдауни през декември 2022 година  стопанската система на Китай набъбна с 4,5% през първото тримесечие на тази година. Американските компании регистрират, че търсенето в Китай се завръща, повишавайки продажбите им в миг, когато доста консуматори в Съединени американски щати понижават разноските си.

Китай остави зад тила си пандемичните блокировки и американски компании като Starbucks, Procter & Gamble и MGM Resorts International оповестяват, че възобновяване на страната покачва общите им продажби, защото потребителите на техните родни пазари стават все по-пестеливи поради инфлацията.
 Китай праща 300 000 млади безработни на село
Китай праща 300 000 млади безработни на село

Все по-голям е броят на тези, които нито учат, нито работят

Възстановяването обаче не е толкоз бързо, колкото се надяваха доста вложители. Повечето компании към момента чакат да надминат продажбите от равнищата преди пандемията в Китай. Продажбите на софтуерния колос Apple спаднаха в континенталната част на странат, в Хонконг и на самоуправляващия се остров Тайван.

Анализаторът на Morgan Stanley Кели Ким написа в изследователска записка, че потребителският екип на компанията в Китай чака възобновяване да се усети през август.

На този фон  от Starbucks оповестиха, че регистрират спад на продажбите на американския пазар, до момента в който тези в Китай са се нараснали с 3% през последното тримесечие. Година по-рано продажбите на кафе колосът бяха спаднали с 23%.
 Снимка 606825
Източник:

Китай е най-големият пазар на KFC и вторият по величина на Pizza Hut. Продажбите на тези вериги в страната също се усилват.

MGM Resorts International ръководи обектите на MGM Cotai и MGM Macau в Китай. По-рано този месец казино колосът регистрира бързо връщане към доходност, защото трафикът в неговите китайски казина доближава равнищата отпреди пандемията. През първото тримесечие на годината обектите му генерираха поправена облага от $169 милиона.

От Airbnb оповестиха, че за последното си тримесечие подразделението за Азия и Тихоокеанския район означи най-големия си годишен растеж за резервирани нощувки. Компанията затвори вътрешния си бизнес в Китай през 2022 година, стопирайки всички разгласи в страната, с цел да се концентрира върху подпомагането на китайските консуматори да намерят квартира в чужбина. Сега още веднъж има взрив на вътрешния пазар.
 Основателите на Airbnb изгубиха $3 милиарда единствено за ден
Основателите на Airbnb изгубиха $3 милиарда единствено за ден

Акциите на платформата претърпяха огромен спад

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР