Със свое Решение по оценка въздействието върху околната среда директорът

...
Със свое Решение по оценка въздействието върху околната среда директорът
Коментари Харесай

РИОСВ даде зелена светлина за кариерата край Момино село

Със свое Решение по оценка въздействието върху околната среда шефът на Регионалната ревизия по околната среда и водите – Пловдив утвърди реализирането на капиталово предложение за „ Изграждане на кариера за рандеман на строителни материали – пясък и баластра на концесионна повърхност от 218 дка “ в землището на с. Момино село, община Раковски с възложител „ Адванс “ ООД.
Прочетете още
Процедурата за това капиталово предложение е почнала през 2018 година, а отчетът по Оценка на въздействието върху околната среда е връщан на възложителя неколкократно от Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив.

Решението беше взето след извършено на 27 февруари 2024 година съвещание на Екологичния експертен съвет към Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив. Докладът по Оценка на въздействието върху околната среда бе обсъждан детайлно в продължение на часове от представителите на профилирани ведомства, (институции от локалната и държавната власт), фирмата-възложител и специалистите, изготвили отчета и бе признат с болшинство. В тридневния, очакван от закона период, против гласуваното проекторешение не са подадени документално стимулирани особени
отзиви от никоя от способените институции.

В решението по Оценка на въздействието върху околната среда са планувани редица условия и ограничения, които би трябвало да се вземат наложително поради при създаването на плана за транспортната скица за придвижване на камионите, рекултивацията на засегнатите земи, водовземането на подземни води, добива над статичното водно равнище, при бъдещата употреба на кариерата за минимизиране на запрашаването, шума и прочие отрицателни въздействия.
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР