Със свое постановление правителството одобри план-сметката за разходите по подготовката

...
Със свое постановление правителството одобри план-сметката за разходите по подготовката
Коментари Харесай

Министерският съвет одобри план-сметката за подготовката и произвеждането на изборите

Със свое разпореждане държавното управление утвърди план-сметката за разноските по подготовката и произвеждането на изборите за народни представители на 2 април 2023 година.

Одобрените средства са в размер на 87,7 млн. лв.. Дейностите, свързани с изборния развой, които ще се финансират с тях включват: подготовката и отпечатването на изборните списъци; закупуването и изработването на нужните изборни бумаги и материали; отпечатването на бюлетините; логистичното обезпечаване на регионалните и общинските администрации и на администрацията на Министерския съвет; възнагражденията на членовете на районните и секционните изборни комисии; компютърната обработка на данните от гласуването и издаването на бюлетин с резултатите от изборите; провеждането на разяснителна акция за правата и отговорностите на жителите и метода на гласоподаване.

Правителството има подготвеност да обезпечи в допълнение нужните средства при подписване на контракти за логистика и техническа поддръжка на профилираните устройства за електронно машинно гласоподаване, както и за други материали и съпътстващи действия за застраховане на изборния развой, в т. ч. на машинното гласоподаване и видеонаблюдението/видеозаснемането.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР