Със световен рекорд завърши 12-то издание на Нощ на звездите

...
Със световен рекорд завърши 12-то издание на Нощ на звездите
Коментари Харесай

Феноменален световен рекорд на “Нощ на звездите“ в Пловдив - 7 мотористи за първи в „Глобуса на смъртта“

Със международен връх приключи 12-то издание на " Нощ на звездите " проведена от Фондация " Енчо Кирязов ", която за следващ път се организира на Античния спектакъл в Пловдив, който беше изпълнен до краен лимит, а билетите за шоуто свършиха от дълго време. За първи път в света 7 мотористи караха мотори в „ Глобусът на гибелта “.
Прочетете още
В глобуса с размер 4 метра и 75 сантиметра влезнаха рисковият актьор Фреди Нок и неговите сътрудници, които реализираха международен връх на Гинес онлайн в Пловдив. Нок е притежател на цели 12 международни върха. 

Водещи на събитието бяха Драгомир Драганов и Силвия Лулчева, а посетители бяха президентът Румен Радев, кметът на Пловдив Здравко Димитров, министърът на спорта Димитър Илиев, кметът на Ямбол Валентин Ревански, продуцентът Магардич Халваджиян.

Шоуто стартира с осъществяване на химна на България и Гвардейска национална част.

След това бяха раздадени годишните награди на Фондация Енчо Кирязов. Победителите завоюваха стипендия от 5000 лева, а вторите и трети стипендии от 2000 лева, както и доста разнообразни награди. 

В сфера обучение завоюва математика Деян Хаджи-Манич, който печели медали от Световни и европейски олимпиади по математика. 

В категорията за изкуство завоюва пловдивската музикантка Хрисияна Славова. В категорията бяха номинирани и други пловдивски музиканти - дуото Аглея Канева и Александър Вичев. 

В категория спорт първото място завоюва Божидар Саръбоюков, който дойде непосредствено от Световното състезание за мъже по лека атлетика. Неговият полет закъсня и той не съумя да участва на оповестяването на спечелилите, само че след той пристигна на Античния спектакъл. Сред номинираните бяха и международната шампионка по лека атлетика до 20 години - пловдивчанката Пламена Миткова и още една пловдивчанка - Александра Тоткова, която е международен първенец по спортно катерене при девойките. 

Специални награди от фондация получиха и треньорът Слав Петков, който реализира страхотни спортни триумфи с деца със синдром на Даун, гимнастикът Божидар Златанов и стрийфитнес първенецът Жасмина Свиленова.

След награждаването стартира и формалната част. 

Всеки един от номерата на акробатите беше съпроводен с музикално осъществяване - оркестър беше на Плевенската филхармония, а реализатори бяха Виктория Главчева, Славин Славчев, Люси Дяковска, Сирма Добрева, трио " Флаулес ". Участваха и балерините от „ Па Де Кре “. 

Клоунът на спектакъла беше световноизвестният Дейвид Ларибле. Той е притежател на златен и сребърен клоун от фестивала в Монте Карло. Ларибле употребява за номерата си и хора от публиката, а по-късно впечатли с осъществяване на безконечната класика на Франк Синатра - " My Way ", която извърши на 10 езика, в това число и български.

Публиката се впечатли и от акробатите от трупата на Келвин Рихтер, които полетяха във въздуха и направиха извънредно рискови номера. 

Последва и ужасно светлинно шоу с дронове, които образуваха разнообразни фигури.

Трио „ Белисима " направи жива пирамида по време на цялото си осъществяване.

Акробатът Артьом Любаневич, който е притежател на премията " Златен смешник " от фестивала в Монте Карло, пък направи страховит номер напълно във въздуха. 

Впечатлиха и " Гарваните ", акробатка направи страховит номер върху дъска, която беше уравновесена от двама нейните сътрудници, които държаха дъската на моменти единствено на раменете си.

След това пристигна време и за кулминационната точка. „ Глобусът на гибелта “ дойде спуснат от специфичен кран, който беше разположен бул. на бул. " Цар Борис III Обединител ". На него беше Славин Славчев, който извърши песни на Queen. След това стартира и подготовката за номера на Фреди Нок и неговите сътрудници. Един по един влизаше всеки един от мотористите в „ Глобусът на гибелта “. Световният връх падна, откакто по едно и също време в глобуса имаше цели 7 мотористи, които развиваха скорост от 45 км. в час, а дистанцията сред гумите беше едвам 5 см. След като върхът стана факт публиката стана на крайници и избухна в овации.

12-то издание на Нощта на звездите завърши със зрелищна заря.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР