Със спорна дузпа в добавеното време носителят на трофея Реал

...
Със спорна дузпа в добавеното време носителят на трофея Реал
Коментари Харесай

Нови лица сред обичайните заподозрени: Кои са полуфиналистите в Шампионска лига

Със противоречива дузпа в добавеното време носителят на трофея " Реал " (Мадрид) се промъкна към полуфиналите на Шампионска лига. Кралете на футболна Европа доближиха финалната четворка в най-силния клубен шампионат за осма поредна година, а за седми път в последните осем сезона компания там ще им прави немският хегемон " Байерн " (Мюнхен).

Този път измежду нормалните обвинени се озоваха два тима, които не бяха спрягани измежду любимците и много ненадейно извървяха пътя до полуфиналите - италианският " Рома " и британският " Ливърпул ".

" Вълците " от Рим сътвориха една от най-големите сензации в историята на европейския футбол, откакто отстраниха " Барселона ", макар че изгубиха първия мач с 1:4. Те стигнаха до полуфиналите за пръв път от основаването на Шампионска лига и едвам за втори в историята си след 1984 година

Преди 34 години " Рома " се класира за единствения си край в Купата на европейските първенци. На своя стадион " Олимпико " отборът от Рим отстъпва трагично борбата за трофея след загуба с дузпи точно от " Ливърпул ", за който това е четвърта от петте му европейски трофеи.

" Ливърпул " ще взе участие в полуфиналите в Шампионската лига за пръв път от 10 години насам. За последно " мърсисайдци " бяха част от финалната четворка през 2008 година, когато отпаднаха от " Челси " след загуба с 2:3 след продължения.

Жребият за тазгодишните полуфинали ще се тегли в петък, 13 април. Първите мачове ще се изиграят на 24 и 25 април, а реваншите - на 1 и 2 май.

Полуфиналистите в последните 10 години

2017-18: " Реал ", " Байерн ", " Ливърпул ", " Рома "
2016-17: " Реал ", " Атлетико ", " Ювентус ", " Монако "
2015-16: " Реал ", " Атлетико ", " Байерн ", " Манчестър сити "
2014-15: " Реал ", " Барселона ", " Байерн ", " Ювентус "
2013-14: " Реал ", " Атлетико ", " Байерн ", " Челси "
2012-13: " Реал ", " Барселона ", " Байерн ", " Борусия " (Д)
2011-12: " Реал ", " Барселона ", " Байерн ", " Челси "
2010-11: " Реал ", " Барселона ", " Манчестър юнайтед ", " Шалке "
2009-10: " Барселона ", " Байерн ", " Интер ", " Лион "
2008-09: " Барселона ", " Манчестър юнайтед ", " Арсенал ", " Челси "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР