Със спектакъла Вивалди и Малкия Ото Софийската филхармония и музикално-образователната

...
Със спектакъла Вивалди и Малкия Ото Софийската филхармония и музикално-образователната
Коментари Харесай

Мюзикълът "Чикаго" и операта "Набуко" ще се играят на открито в Банско

Със спектакъла " Вивалди и Малкия Ото " Софийската филхармония и музикално-образователната стратегия " Фортисимо Фамилия " ще открият тази година десетото юбилейно издание на " Банско опера фест ", което ще се организира на 22, 23, 24 август на площад " Никола Вапцаров " в Банско, оповестяват уредниците.

В останалите два фестивални дни феновете ще имат опция да видят операта " Набуко " от композитора Джузепе Верди и мюзикъла " Чикаго ", по либретото на Фред Еб и Боб Фос. Входът и за трите дни е свободен.

" Вивалди и Малкия Ото " е театър, който ще запознае децата с живота и творчеството на италианския композитор Антонио Вивалди, в чиято роля ще влезе артистът Юлиан Вергов. Малкият Ото пък ще бъде изигран от Герасим Георгиев-Геро, а Софийската филхармония ще изсвири подбрани за концерта творби на венецианския композитор. Също по този начин цигуларят Павел Златаров ще се включи със свои солови осъществявания.

Началото на спектакъла е от 19 ч. на 22 август.

На идващия ден Държавната опера Варна ще показа операта " Набуко " от Джузепе Верди, с начален час 20.30 ч. В ролята на Вавилонския цар Набуконосор ще бъде баритонът Пламен Димитров, а Фенена-Измаел-Абигайл ще извърши сопраното Димитринка Райчева.

В последната фестивална вечер, още веднъж от Държавна опера Варна, ще бъде показан мюзикълът " Чикаго " . Той е по режисурата на Борис Панкин, а в основните функции ще бъдат Мариан Бачев, Десислава Николова и Лилия Илиева. Спектакълът ще стартира в 20 ч.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР