Със спектакъл на Фолклорен ансамбъл Тракия“ от Пловдив на 22

...
Със спектакъл на Фолклорен ансамбъл Тракия“ от Пловдив на 22
Коментари Харесай

Със спектакъл на ФА „Тракия“ в Ловеч завърши „Месецът на ансамблите“

Със театър на Фолклорен отбор „ Тракия “ от Пловдив на 22 ноември 2022 година в Ловеч приключи първият по рода си  „ Месец на ансамблите “.

В него  се показаха най-известните танцови обединения в страната.

Изявата закри кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, която даде висока оценка на фестивала. „ Целият този цикъл стартира на 2 ноември и бе отдаден на Деня на националните будители. Защото фолклорът постоянно ни връща към корените и ни дава мощ, мъдрост, храброст и добрина. Кой не се вълнува, когато чуе ритъма на българското хоро? Това е чудото на българския фолклор, чувството за независимост и мощ. Благодарим за празника! “ сподели в словото си кметът на Ловеч.

Корнелия Маринова благодари на всички сформира, които се включиха, а точно Държавен фолклорен отбор „ Филип Кутев “, Професионален фолклорен отбор „ Странджа “, на състава на Катедра хореография на Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство „ Асен Диамандиев “ – Пловдив, и на Фолклорен отбор „ Тракия “ – Пловдив.

За изявата от сцената приказваха още шефът на Драматичен театър-Ловеч Биляна Петрова и основателят на събитието  Кристиан Костов, ръководител от НЧ „ Бяла Анаста-2016 “. Институциите, дружно с Община Ловеч, са уредници на  събитието.

Спектакълът на ФА „ Тракия “ бе посрещнат с овации от публиката.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР