Със спечелен европроект Ловно-рибарското дружество в Девин създаде интересен рибарски

...
Със спечелен европроект Ловно-рибарското дружество в Девин създаде интересен рибарски
Коментари Харесай

С европари в Девин представят ихтиологичното богатство на Родопите

Със извоюван европроект Ловно-рибарското сдружение в Девин сътвори забавен риболовен експозиционен център. В него е показано ихтиологичното благосъстояние на Родопите. Изработени са модели на 25 броя от 20 типа риби, които са най-характерни за Западните Родопи в естествена величина. Освен това в него може да се видят в естествена величина макети и на видра, огромен корморан, жълтоуха водна змия, планинска жаба в среда, наподобяваща тяхната естествена.
Проектът на сдружението с началник Владимир Пейков е подсилен от Местната инициативна рибарска група (МИРГ) " Високи Западни Родопи Батак-Девин-Доспат ".

С получените от МИРГ 43 271 евро са ремонтирани пространства в постройката на сдружението, като са обособени две зали – експозиционна и конферентна.
В експозиционната зала са ситуирани макети и детайли от ихтиологичното благосъстояние на рибарската територия, включващи дъно на планински водоем. Експозицията има за цел да осведоми рибари, туристи, посетители, защото позволява запознаване с всеки обособен тип.

По този метод се цели понижаване на случаите на неприемливи за лов на риба типове от една страна, а въпреки това извършват просветителни функционалности, сочат от Ловно-рибарското съдружие.
Експозиционният център е уместно място за туристически визити и за посетители, които не са рибари. Той е ситуиран в центъра на град Девин и към този момент се радва на първите си гости, оповестяват от Местната инициативна рибарска група.
Разработена е също и уеб платформа, която дава информация за местата за лов на риба около водоеми и реки в територията на общините Батак, Девин и Доспат, за типовете риби в другите водоеми и реки, места за настаняване. Описани са също местата, на които може да се купи и да се употребява прясна риба, където може да се наеме лодка, където може да се наеме " рибарски лидер " и др.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР