Със слаб и умерен южен вятър към страната продължава да

...
Със слаб и умерен южен вятър към страната продължава да
Коментари Харесай

Температури около 30 градуса и днес

Със слаб и сдържан южен вятър към страната продължава да се придвижва по-топъл въздух, а дружно с него и необитаем прахуляк. Атмосферата над страната ще остане замътнена, а съгласно последните прогнози концентрацията на фини прахови частици в доста региони от западната половина от страната, областите в оранжево, през днешния ден ще бъде над допустимите правила, само че на следващия ден ще стартира да се намалява.

И в първия ден от месец април температурите ще останат доста по-високи от климатичните правила.

Максималните в множеството региони ще са сред 25° и 30°, в София - към 26°, тук-там по Северното Черноморие – малко по-ниски, към 18° - 19°.

Акцент във времето на следващия ден е мощният вятър, в Югоизточна България – през по-голямата част на деня към момента от юг, а в останалата част от страната – от северозапад.

Максималните температури ще бъдат от 21°-22° в западните региони до 28°-29° в Югоизточна България, в София - към 21°. Ще има краткотрайни нараствания на облачността и тук-там след обяд и през нощта против сряда ще превали и прегърми.

И по Черноморието ще бъде доста прохладно. Повече облаци ще има към края на деня и на обособени места ще превали временен дъжд. Възможно е и да прегърми.

В планините ще бъде още по-ветровито, ще духа мощен и плевел вятър от запад-северозапад. Ще бъде слънчево с краткотрайни нараствания на облачността и на обособени места ще превали и прегърми. Температурите в курортите ще са сред 10 и 17 градуса.

В сряда ще бъде най-вече слънчево, а вятърът ще отслабне. Температурите в цялата страна ще се намалят и минималните ще бъдат сред 5° и 10°, а оптималните - сред 18° и 23°. В четвъртък още веднъж ще има региони с валежи, нов петък и събота ще бъде слънчево.

Снимка: Милчо Йовчев


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР