Със скандирания за оставката на кмета на София Йорданка Фандъкова

...
Със скандирания за оставката на кмета на София Йорданка Фандъкова
Коментари Харесай

С аплодисменти за ремонта на "Дондуков" премина шествието за оставката на Фандъкова

Със викания за оставката на кмета на София Йорданка Фандъкова и иронични овации за ремонта на бул. " Княз Александър Дондуков " мина днешното протестно шествие #ДанчеСлез - Протест за изцяло творчество ", проведен от " Спаси София ".

Докато в столичния Интер-Експо център се организираше конференцията на ГЕРБ, на която Фандъова бе избрана отново в управлението на партията, към 200 души се събраха пред постройката на Министерския съвет и се насочиха по бул. " Дондуков " към постройката на Столичната община. Сред присъстващите бяха и общински съветници от Българска социалистическа партия и Реформаторския блок.

По време на митинга уредниците показаха, че ръководството на Фандъкова е белязано от некачествени поправки, неизползваеми и рискови велосипедни алеи, заличаване на недвижимото културно завещание, безценен, муден и негоден градски превоз, нечист въздух, липса на цялостна градоустройствена политика, която води до презастрояване, и липса зелени площи.

Преди началото на шествието Борис Бонев от " Спаси София " сподели, че надписът на митинга " ДанчеСлез " е освен апел за оставка, а и зов към Фандъкова да " слезе измежду жителите на София и да чуе настояванията им ". В събота столичният кмет съобщи, че " да се желае оставка за всичко някак си ми звучи или несериозно ". Тя дефинира митинга като политически и укори съперниците си, че се концентрират върху проблеми, които съпътстват всяка активност.

" Нека напомним на госпожа Фандъкова, че строителството на тротоарите не е съпътстваща активност ", сподели през днешния ден Гергин Борисов от " Спаси София ". Той имаше поради ремонтите това лято на бул. " Прага " и бул. " Дондуков ", където тротоарите бяха довършвани след отварянето на пътните платна за придвижване на коли.

 Работници от компанията реализатор на ремонта на
© Веселин Николов

Работници от компанията реализатор на ремонта на " Дондуков " " Трейс груп холд " следят митинга.

Гергин Борисов добави, че Фандъкова постоянно регистрира строителството на метрото като сериозен триумф за общината, само че съгласно него то не е " панацея " и би трябвало да се влага и в наземния градски превоз. За образец за добре ръководен и развиращ се град Борисов уточни Бургас, където има добра мрежа от велоалеи и нощен градски превоз, какъвто в София към момента няма.

" Кметът на Бургас (Димитър Николов - бел.ред.) е от същата партия като госпожа Фандъкова, дано тя да вземе образец от него ", сподели още Гергин Борисов.

Борис Бонев уточни пред протестиращите, че маршрутът на шествието по " Дондуков " не е инцидентно определен, тъй като булевардът стана следващ образец за некачествено осъществяване. " Този ремонт ни коства 7 млн. лв., а положението му съвсем не се промени ", сподели той. Ремонтът на бул. `Дондуков " стартира на 4 юни и трябваше да завърши до 15 септември, само че продължава и до през днешния ден, като сега построената велоалея сред улиците " Будапеща " и " Г.С.Раковски се разкопава, с цел да бъде положена отводнителна система.

 Протестиращите пред постройката на Столичната община
© Веселин Николов

Протестиращите пред постройката на Столичната община

Протестиращите приветстваха бурно осъществяването на ремонта, когато доближиха до кръстовището на бул. " Дондуков " с ул. " Г.С.Раковски ", а по-късно продължиха до постройката на Столичната община.

В митинга се включиха и към 100 индивида, които бяха поканени от общинските съветници от Българска социалистическа партия - Борис Цветков, Милка Христова и Иван Таков. Пред " Дневник " Цветков изясни, че локалната организация на социалистите и нейните поддръжници желаят същото, което и от " Спаси София " - оставката на Йорданка Фандъкова.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР