Със скандирания „Да отворим залите за култура" придружени от звук

...
Със скандирания „Да отворим залите за култура" придружени от звук
Коментари Харесай

Учители по танци протестираха с искане да бъдат отворени залите за култура

Със викания „ Да отворим залите за просвета " съпроводени от тон на тъпани, ръкопляскания и набиване на крайници в земята учители и притежатели на танцови зали излязоха на митинг пред Министерския съвет.
В Деня на българската книжовност и просвета те желаеха залите за просвета да бъдат отворени и споделиха, че не виждат логичност спортните зали да се отворят, фитнесите, заведенията, а те не, и направиха проява по какъв начин могат да танцуват без да се допират.
„ Нямаме право да вършим това, което най-вече обичаме и това от което имаме потребност - да работим. Управниците се бавят с отварянето на залите. В последната заповед има доста несъответствия, които отварят спортните зали, а танцовите не и ние не може да разберем за какво сме разграничени от тези зали ", съобщи Анета Вълканова, която е преподавател в софийския клуб по национални танци „ Моето либе ".
Според нея, ограничаването от 10 души навън и закрито също е недопустимо, а и безсмислено, тъй като те могат да обезпечат безвредни условия за осъществяване на заниманията.
„ Можем да работим и повече хора, спазвайки съответните дистанции. Имаме способи, по които да го създадем ", твърди тя и споделя какво желае да каже с наличието си там.
„ Първо да ни виждат и най-много да ни отворят залите ", упорства Вълканова. Попитана дали се е възползвала от помощта, която страната дава, тя изясни, че ограниченията не правят работа, тъй като не се знае дали спадат към спорта или културата.
Пламен Иванов, който е пристигнал от Плевен, изясни за какво не може да се възползва от поддръжката, която дава страната. „ Доста огромна част от сътрудниците не може да се възползваме от ограниченията, тъй като не покриваме критериите. Например, да имаме средномесечен приход до 1000 лева
Трябва да имаме спад на оборота спрямо предходната година от 20%. Нашата работа е такава, че оборотът ни е друг всяка година. С всяка последваща година хората стават от ден на ден и няма по какъв начин да отчетем загуби и това ни попречва да се възползваме от помощта.
Това с изключение на предопределение, за нас да съхраняваме българската просвета, е и нашата работа ", съобщи Иванов и споделя, че по неофициална информация, с която разполага, към 40 клуба и ансамбли не са съумели да устоят и са прекратили активност.
Той прибавя още, че за момента съумява да се оправи в тежката обстановка, само че ще пристигна миг, в който ще му приключат средствата, и не знае както той, по този начин и останалите му сътрудници, какво ще правият при положение, че пристигна втора или трета вълна на епидемията.
Мъжът споделя и за какво би трябвало да се отворят залите, не в миналото, а в този момент. „ Да отворим залите, тъй като прекомерно доста се насъбра стресът. Да отворим залите, тъй като желаеме да упражним правото си на труд, което ни беше отнето ", разяснява той и недоумява по какъв начин може битката, при която има контакт сред двама души, да е по-опасна от танцуващи на разстояние хора.
Протестиращите се заканиха, че в случай че не бъдат чути и залите им не бъдат отворени, още веднъж ще излязат на митинг, само че тогава ще има и освирквания, а освен танци, музика и въодушевление.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР