Със скандал стартира делото за катастрофата на пътя за Маказа

...
Със скандал стартира делото за катастрофата на пътя за Маказа
Коментари Харесай

Скандал по делото „Местан“: Съдът изгони политика от залата

Със скандал започва делото за злополуката на пътя за Маказа през 2019 с присъединяване на Лютви Местан. Съдът изгони водача на ДОСТ от залата. Той упрекна състава в предумишленост, а прокуратурата в замяна на обстоятелства.

Лютви Местан бе отхвърлен от съвещанието по време на разпита на Директора на Областното пътно ръководство Кърджали поради реплики, че лъжесвидетелства.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Те настояват, че храстите били дребни. Те са високи тъкмо 2,97 м. При състояние, че колата, обект на моята видимост, е висока единствено 140 см. Затова реагирах, тъй като чувствам една брутална наклонност, която се пробва да построи облика на палач на дете на един политик, който няма никаква виновност за това пътнотранспортно произшествие “, съобщи Местан.

Лидерът на ДОСТ е обвиняем, че не е спрял на знак „ Стоп “, с което е провокирал злополуката. Той твърди, че е нямал видимост, липсвала и маркировка, само че ден по-късно нередностите били отстранени.

„ Почиствано е в региона, възобновени са знаци и така нататък, само че никакви съществени дейности не са предприемани “, изясни Иван Гавазов, шеф на Областно пътно ръководство – Кърджали.
Снимка: btvnovinite.bg
Катастрофата стана в средата на април 2019 година на разклона за село Загорско. Автомобилът на Местан навлиза в основния път за Маказа и се удря в движеща се по него кола. При произшествието почина 6-месечното бебе, което е било на задната седалка, а татко му, който е бил зад кормилото, през днешния ден също е обвинен.

„ На първо място, има едно превишение на скоростта от нормативно избраната, тъй като към оня миг там пътен знак, ограничителен скоростта, не е имало “, сподели Росица Георгиева, наблюдаващ прокурор от Окръжна прокуратура-Кърджали.

Делото продължава на следващия ден с разпит на още свидетели
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР