Със сигурност знаете, че саксиите се произвеждат от различни материали.

...
Със сигурност знаете, че саксиите се произвеждат от различни материали.
Коментари Харесай

В каква саксия да засадите цветята у дома

Със сигурност знаете, че саксиите се създават от разнообразни материали. Но знаете ли също, че по този метод се основават разнообразни условия за цветята в тях? Ето какво поучават експертите за това по какъв начин да изберете най-подходящата саксия за Вашето цвете.

Глинени саксии
Глинените саксии са красиви и носят прелестно чувство за топлота и земя. Но глината е пореста, което значи, че разрешава на водата в почвата да се изпарява по-бързо. По тази причина цветята в глинени саксии би трябвало да се поливат една концепция по-често. Освен това глината всмуква елементарно топлината, което може в допълнение да натовари растенията на терасата в горещите летни дни. През зимата пък ниските температури и влагата могат да създадат саксиите нестабилни и да ги напукат. И, естествено, те ще се чупят, в случай че инцидентно ги бутнете или изпуснете.

Пластмасови саксии
Това са може би най-евтините саксии, които можете да намерите. Дизайните и цветовете им са толкоз разнородни, че елементарно можете да изберете нещо по Ваш усет. Цветята в тях нямат потребност от толкоз постоянно поливане, колкото тези в глинените, защото почвата задържа влагата за дълго време. Но тук е добре да имате поради няколко значими неща. Първо, тъмните на цвят саксии се загряват бързо, когато са изложени на слънце. Второ, евтините разновидности постоянно са създадени от нискокачествена пластмаса, която под въздействието на слънчевите лъчи прегаря много бързо и се пука. Ако ще садите цветя на балкона или на двора, изберете саксия от качествена пластмаса с дебели стени.

Глазирана керамика
Те са в действителност красиви – рисувани и цветни, с лек искра и страхотна визия. Тези саксии са по-устойчиви на мраз, само че са много тежки и е добре да помислите за това, в случай че ги пренасяте от място на място при промяната на сезоните.

Бетонни саксии
Големите култивиран саксии постоянно са направени от бетон. Те са атрактивни и добре понасят и летните жеги, и зимните студове и снегове. В тях растенията се усещат добре, само че е съвсем невероятно да бъдат преместени. , в случай че не смятате да променяте мястото на растенията.

Метални саксии
Металните саксии може да имат красиви елементи и нормално носят чувство за рустикална атмосфера. Те са в действителност доста здрави, изключително в случай че металът е пълен, и са страхотна концепция за цветя навън. Имат два съществени минуса: не пазят корените на растенията нито от горещина, нито от мраз и, в случай че металът не е добре обработен, с времето ръждясват и се разпадат. Ако желаете железна саксия за растенията си, предлагаме Ви да изберете по-издръжливи материали, като поцинкован метал, месинг или мед.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР