Със сигурност всеки автомобилист иска да намали разходите за ремонт

...
Със сигурност всеки автомобилист иска да намали разходите за ремонт
Коментари Харесай

Пет основни правила, за да се чувства колата ви във форма

Със сигурност всеки автомобилист желае да понижи разноските за ремонт на автомобила си, по тази причина доста хора си задават разумния въпрос по какъв начин да удължят живота на автомобила си. Ето ви пет съществени правила, които сигурно ще ви бъдат потребни при употребата на автомобил.
1. Качествено гориво `Пет

Едва ли някой би трябвало да изяснява каква роля играе качеството на горивото за продуктивността и издръжливостта на значими съставни елементи и системи от колата. Следователно би трябвало да зареждате единствено на потвърдени бензиностанции. Продуктите с неприятно качество могат да причинят съществени вреди на горивната система. Затова се предлага да употребявате единствено типа гориво, посочен на капачката на резервоара за гориво. Не е належащо да цялостните A100 бензин, в случай че производителят предлага потреблението на A95, да вземем за пример. Някои производители на коли разрешават потреблението на горива с по-широк октанов диапазон, потвърждавайки това със съответните обозначения: главната е с наедрял шрифт, а допустимата е с малък шрифт.
2. Навременно измиване `Пет

Не се предлага да миете колата прекомерно постоянно, само че е изцяло целесъобразно да се правят такива процедури 1-2 пъти месечно. Това ще отстрани упоритите петна и нечистотия по повърхностите на каросерията. На чист автомобил се виждат всички недостатъци в боята, които елементарно се отстраняват и по-късно се поправят навреме.
3. Актуализация на механически течности и масла `Пет

Спестяването на масло и механически течности може да докара до пагубни последствия и по-сериозни разноски. Смяната на маслото би трябвало да се прави на всеки 10 000 км или в сходство с инструкциите за употреба. Ако автомобилът се употребява в град със повече тапи, по-добре е да се правят такива смени на всеки 5-7 хиляди км или един път годишно. Необходимо е да се обърне внимание и на другите механически течности. Например, спирачната има способността да всмуква влага, тъй че за няколко години работа спирачната система може да се утежни. Освен това, влагата ще провокира развиването на корозивни процеси в детайлите на спирачната система. Работите по замяна би трябвало да се правят един път на всеки 2 години или на всеки 40 хиляди км. Охлаждащите композиции се актуализират на всеки 50 хиляди км. Необходимо постоянно да проверявате маслото в трансмисията и в разпределителната кутия (ако колата има такава).
4. Планова поддръжка `Пет

Не забравяйте да извършите механически ремонтни действия в точния момент, изключително когато става въпрос за коли, чийто гаранционен период от дълго време е изминал. С периодичност един път на всеки шест месеца би трябвало да се прави диагностика на окачването, с цел да се предотвратят по-катастрофални последствия. Трябва също да помислите кои съставни елементи и системи съответно във вашия автомобил са най-уязвими и податливи на изхабяване. Те изискват изключително деликатна грижа и навременна поддръжка.
5. Не се предлагат спомагателни поправки `Пет

Ако колата работи вярно и не провокира недоволства, не би трябвало да отваряте двигателното поделение и да вършиме ненужни поправки. Механизмите би трябвало да извършват дилемите си в границите на открития експлоатационен период. Прекалено честата промяна на детайлите няма да докара до никакви промени. Отделните структури изискват известно време за напасване и създаване, затова, прекалено честата промяна на такива съставни елементи няма да докара до позитивни резултати, а единствено ще окаже негативно натоварване на транспортното средство.

Имайки поради тези обикновени на пръв взор препоръки, можете доста да удължите живота на вашия автомобил и да предотвратите ненужни разноски в бъдеще. Ето за какво се предлага деликатно да следите положението на автомобила, да употребявате висококачествено гориво, да сменяте значимите консумативи в точния момент и да не злоупотребявате с интервенция в двигателното поделение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР