Със сигурност виждаме системните проблеми, които съществуват от години. Виждаме

...
Със сигурност виждаме системните проблеми, които съществуват от години. Виждаме
Коментари Харесай

Сандов за наводненията: Вървим след събитията и не си взимаме поука

„ Със сигурност виждаме систематичните проблеми, които съществуват от години. Виждаме съответни подбудени от безгрижие обстановки. За благополучие, досега нямаме жертви. Вървим след събитията и не си взимаме поучения от тях. “

Това съобщи някогашният министър на околната среда и водите Борислав Сандов по „ NOVA “ във връзка последните наводнения на разнообразни места в страната.

Той напомни, че в България има разказани региони, кои са по-рискови и са упоменати в Плана за ръководство на риска от наводняване. По думите му щабовете би трябвало да се образуват незабавно щом се разгласи оранжев код за рисково време, а не да се чака бедствието да стане факт. Сандов прикани да се вкара система за ранно обявяване , която ще даде опция на хората да реагират авансово и да обезопасят рисковите места с чували и насипи , както и самите парцели. 

Според някогашния екоминистър за проводимостта на речните корита носят отговорност регионалните шефове , само че посочи, че тяхната виновност не е толкоз огромна, защото постоянно са жертви на липса на бюджет, хора и техника . Друг главен „ провинен “ за все по-честите бедствия е изменението на климата в международен мащаб. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР