Със сигурност ви се е случвало да забравяте неща. Дали

...
Със сигурност ви се е случвало да забравяте неща. Дали
Коментари Харесай

Кой е най-добрият начин да запомните нещо?

Със сигурност ви се е случвало да забравяте неща. Дали сте изключили котлона? Дали сте заключили вратата? Събуждате се през нощта и си мислите какъв страховит сън сте сънували, а на сутринта към този момент не го помните.

Примерите са най-разнообразни. Дори когато ви се е коствало, че е невероятно да забравите нещо, което сте прочели или ви е направило мощно усещане, най-изненадващо паметта ви изневерява и когато желаете да си върнете даден спомен, се оказва, че той просто е липсващ.

Веднага се притичваме на помощ с един потребен и елементарно използван съвет.

Най-лесният метод да запомните нещо, е като го разкажете на някого. Когато мозъкът ви свърже информацията с избран човек, с който сте я споделили, е доста по-вероятно да задържите в паметта си детайлностите за по-дълго време, в сравнение с в случай че единствено си ги препрочитате за себе си.

Това се дължи на обстоятелството, че мозъкът ви автоматизирано счита, че откакто информацията е била споделена с различен човек, тя евентуално е значима и при категоризирането на спомените тези, които са в рубрика „ значими “, се съхраняват на „ по-достъпни “ и услужливи за паметта места.

Цветелина Велчева по материали от didyouknowfacts.com

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР