Със сигурност сте чували, че природата влияе по чудотворен начин

...
Със сигурност сте чували, че природата влияе по чудотворен начин
Коментари Харесай

Защо природата рестартира мозъка

Със сигурност сте чували, че природата въздейства по вълшебен метод на мозъка и душата ни. Но за какво е по този начин и какво се трансформира в мозъка ни, когато вдишаме чистия въздух и всичко към нас е свежо и зелено? Учените имат напълно разумно пояснение.

Пътуването и разходките отстраняват отрицателното мислене.

Доказано е, че когато прекарваме повече време измежду природата и в път, мрачните мисли ни навестяват доста по-рядко. За да бъдете спокойни и да намалите напрежението, са ви нужни към 90 минути разходка в природата, вместо в градска среда.

Ако зарежете технологиите, ще се научите да разрешавате проблемите.

В случай, че сте решили да се откъснете от сивото ежедневие и да отидете на планина, то оставете телефона и преносимия компютър, тъй като те ще ви попречат да се свържете с природата. За да потвърдят това, психолози взеха решение да проведат опит, в който група от доброволци да отидат измежду природата за дни без каквито и да било технологии. След завръщането им било открито, че те вземат решение проблемите си доста по-бързо и дейно. Подобрили са опциите си за справяне в комплицирани обстановки с 50%. Психолозите настояват, че градският звук пречи на творчеството ни.

Разходките в природата понижават рисковете от определни болести при децата.

Доказано е, че разходките измежду природата понижават признаците при деца, страдащи от Синдром на недостиг на вниманието и хиперактивност.

Природата ускорява качествата на мозъка.

Пътуванията и природата ни вършат по-умни. И още нещо: хората, които упражняват на открито, реализират доста по-добри резултати от тези, които упражняват в затворени пространства. Освен това вдишването на чистия въздух ускорява дълготрайната ни памет.

Ето за какво е най-добре още в този момент да излезете на разходка в парка без телефона си, а за какво не и да потичате или потренирате? Така ще се снабдите с ендорфин и ще се погрижите за положителната си памет. Когато напреднете с разходките и паркът към този момент ви се коства отегчителен и дребен, отидете в планината. /woman.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР