Със сигурност, след прекратяване на състезателната ми дейност, пак ще

...
Със сигурност, след прекратяване на състезателната ми дейност, пак ще
Коментари Харесай

Стойка Кръстева: Щастлива съм, че хората оценяват моя труд

Със сигурност, след преустановяване на спортната ми активност, отново ще стана треньор. Имам какво да дам. Надявам се от ден на ден деца да влизат в залите. Имат прелестни условия, с цел да се развиват. Ще бъда най-щастлива, в случай че те надминат моите достижения. Това съобщи олимпийската шампионка от Токио – Стойка Кръстева. 

Тя беше определена за Спортист №1 на месец август след извоюваната купа в категория до 51 кг на боксовия олимпийски шампионат. Наставникът й Борислав Георгиев пък бе определен за Треньор №1. Днес те бяха наградени по време на конференция в пресклуб " България ". 

" Щастлива съм, че хората правят оценка моя труд. Най-добре се усещам в България, тъй като от дете пътувам. Родният ми град Добрич ми е обичания, в София ми дадоха опция да работя, само че не ми е един от обичаните градове за живеене и при първа опция пътуваме. България има шест медала от Олимпийски игри. Трябва да се насладим на оценките ", съобщи олимпийската шампионка по бокс. 

Стойка Кръстева показа, че най-труден й е бил мача против виетнамката Ти Там Нгуен първоначално на олимпийския шампионат по бокс. " Нямаше нито един слаб боксьор, против който аз играх. Това, че ние ги преодоляхме, а на някои изглеждаше, че е с лекост, значи, че българският тим по бокс е най-хубавият стига да пожелаем да се обединим ", безапелационна е тя.

На въпрос дали ще взе участие на международното състезание Кръстева показа, че първо има нужда от малко отмора, а по-късно, дружно с треньорите и управлението на Федерацията, ще изговорят кой е най-хубавият вид за всички. " Аз съм лицето, само че зад мен стои огромен екип от хора ", сподели Стойка Кръстева. 

Нейният треньор Борислав Георгиев от своя страна разкри, че дружно със Стойка работят интензивно в спортното учебно заведение 153 СУ " Неофит Рилски ", където са учители, и към този момент образоват със свои сътрудници 90 деца. 

Междувременно, от класирането по медали в Токио се оказа, че българският бокс е сред 10-те най-успешно показали се на Олимпиадата. Златният орден, който Стойка Кръстева завоюва в шампионата при дамите до 51 кг, изстреля страната ни на осма позиция в подреждането по оценки. В подреждането България заема позиция пред една от огромните сили Съединени американски щати. Американците завоюваха четири оценки, само че останаха без купа (3 сребърни и 1 бронз), което им отреди десето място в класирането. Лидер е Куба с 4 златни и 1 бронз, следвани от Англия (2-2-2) и боксьорите на Русия (1-1-4). 

Зад България се намират още сили като Украйна, Армения и Италия. Общо 25 страни съумяха да стигнат до оценките в Токио. На кръга в японската столица пък се качиха боксьори от 81 страни. В класирането по народи България заема 12-та позиция с 9 точки. Това е по този начин и поради успеха на Даниел Асенов на 1/16-финалите в категория до 52 кг. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР