Със сигурност ще бъдем първи, със сигурност ще имаме правителство,

...
Със сигурност ще бъдем първи, със сигурност ще имаме правителство,
Коментари Харесай

Кирил Петков: Стига толкова избори, време е да свършим работата

Със сигурност ще бъдем първи, сигурно ще имаме държавно управление, което ще предложи положителна политика. И желая да видя коя партия не би се съгласила да поддържа тази стратегия. Реално имаме голяма поддръжка освен у нас, само че и извън. Това разяснява от Пловдив съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков в изявление за Нова ТВ.

Повечето българи схванаха, че няма спасители. Затова толкоз доста цивилен организации застанаха зад нас, с цел да имаме обикновено посланичество в идващия парламент. Стига толкоз избори, време е да си свършим работата, отсече някогашният министър председател и добива: Личната ми упоритост е единствено една – България да продължи напред, да има разцвет. От каква позиция ще работя това да се случи – не е моят приоритет.

Петков разяснява и изтеклия отчет за икономическото положение на България и констатациите на министър Велкова, че страната ни е пред банкрут.

Българска народна банка сподели ясно – фискалният ни баланс е на един от най-високите равнища от последните 30 години. А изказванията, че страната е пред банкрутира и курс лев-евро е под риск – бяха подправени вести. Затова министърът на стопанската система си смени за два дни позицията. Що се отнася до тези 300 % недостиг – това беше ясно, само че макар рисковете той може да бъде свален. Ние завършихме с 2.9% недостиг и в този момент също можем да го създадем.(…) Няма друга логичност за тези по-малко 400 млн. лв. доходи – просто не са си събрали ДДС-то. Но когато създадем постоянно държавно управление, ние ще успеем да си съберем налозите, което служебният кабинет не съумя да направи, разяснява Петков.

Той бе безапелационен, че няма да подвигат никакви налози, в това число и на ресторантьорите. А ще се върнат към остарялата събираемост, което пък е въпрос на успеваемост и да няма корупция в Национална агенция за приходите.

Предпочитаме налозите да не се пипат, а просто Национална агенция за приходите да си прави работата. Да се фокусираме върху огромните данъкоплатци, а не върху дребните магазинчета и фризьорски салони.

Съпредседателят на Политическа партия е уверен, че няма по какъв начин с два хода да се понижат цените. Това може да стане като се фокусираме върху дребните и междинни аграрни производители. Земеделието да стане приоритет. Ако до момента българското земеделие беше фокусирано върху огромните производители, главно на зърнарите до момента, в този момент би трябвало да се извърнат нещата към междинните и дребни производители на българско месо, яйца, мляко, сирене и така нататък Ние би трябвало да станем чист експортьор на храна, а не чист вносител, акцентира Кирил Петков.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР