Със сигурност показваме инат, която е една споделена черта между

...
Със сигурност показваме инат, която е една споделена черта между
Коментари Харесай

Димитър Димитров: Отношенията ни със Скопие са селски карнавал, на който се лющи ракия и се гори националното знаме

Със сигурност демонстрираме дебелоглав, която е една споделена линия сред София и Скопие. По-скоро ние обаче тези мускули ги нямаме и сме изолирани като позиция.
Това съобщи в предаването политологът Димитър Димитров, разяснявайки връзки сред Република България и Република Северна Македония. Димитров означи, че страната ни би трябвало стабилно да се опълчва на представянето ни като фашисти в границите на Втората международна война или на поругаването на наши национални знаци и монументи.
" Външната ни политика и връзките ни съответно със Северна Македония са сведени до един селски карнавал, на който се лющи ракия и се гори националното знаме. Една от аргументите за това е, че сме оставили този съответен сектор в ръцете на нездравословни хора като Красимир Каракачанов и неговото придвижване ", безапелационен бе политическият специалист.
Димитър Димитров е на мнение, че сполучливата външна политика води до сполучлив резултат. " Какъв е резултатът сега за България? Ние ескалирахме и увеличихме равнищата на антибългаризъм в Република Северна Македония, ние я отдалечаваме от вероятността ѝ за участие в Европейския съюз. И освен нея, а и Албания ", уверен е политологът.
" Аз разбирам за какво се противопоставяме на титовизма в Северна Македония, несъмнено, имаме учредения за това. Но по кое време ние ще изкореним живковизма, който царува тук? Тези две конфликтни идеологии ни вкарват в една серпантина, в която конфликтното говорене се пресъздава и се възпроизвежда. То има и съответни хора, и политически партии, които печелят от това, тъй като без този спор, те са тотално несъстоятелни ", смята Димитър Димитров. Според него най-голямото проявяване на живковизма у нас е лицето на министър-председателя Бойко Борисов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР