Със сигурност ни се е случвало да си спомняме, че

...
Със сигурност ни се е случвало да си спомняме, че
Коментари Харесай

Витаминът, с който помним сънищата си

Със сигурност ни се е случвало да си спомняме, че сме сънували нещо доста занимателно или пък много плашещо, само че да не можем да се сетим ясно какво тъкмо е било . Това е всекидневно събитие и в него няма нищо необичайно. Но какво да създадем, в случай че желаеме да помним среднощните си мисловни подвизи на сутринта?

Учени от австралийски университет са провели проучване с присъединяване на 100 доброволци. Идеята им е да потвърдят, че има връзка сред достатъчното количество витамин В6 в организма и опцията да помним сънищата си .

 Снимка 359017

И задачата е реализирана. Участниците са разграничени на три групи. На едните се дава плацебо, на вторите - витамини В комплекс, а на третите - единствено В6, разяснява Reader`s Digest. Именно последната група показва най-хубави резултати от позиция на запомняне и преразказване на сънищата си.

Прекарваме приблизително по шест години от живота си в сънуване. Затова за мнозина не е все едно дали ще помнят или не какво се е случило през това време. Ако сме наясно със сънищата си, това ще ни бъде от изгода, з а да успеем да се направляваме, до момента в който сънуваме . Например да сме наясно, че това е просто призрачен сън, а не фактически.

 Липсата на сънища е обезпокоителен сигнал за здравето
Липсата на сънища е обезпокоителен сигнал за здравето

Заплашва ни зараза от несънуване

Всичко това на подсъзнателно равнище, несъмнено. Но би трябвало да имаме едно мислено зa приема на витамин В6. Той става отровен за тялото ни, в случай че го одобряваме в огромни дози. Най-добре да си го набираме посредством храната - с риба, говеждо, картофи и други.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР