Със сигурност не можем да дадем системи за противовъздушна отбрана,

...
Със сигурност не можем да дадем системи за противовъздушна отбрана,
Коментари Харесай

Денков: Няма да оголим небето си, няма да пращаме C-300 на Украйна

„ Със сигурност не можем да дадем системи за противовъздушна защита, които биха оставили оголено небето над България “. „ Всичко належащо на страната ни да отбрани небето и територията си ще бъде тук. Това включва и комплекси като С-300 “, съобщи пред депутатите министър-председателят акад. Николай Денков по време на парламентарния надзор през днешния ден.

На Украйна ще бъде изпратена единствено военна техника, която няма да заплаши боеспособността на българската войска, добави Денков, като отхвърли да разисква даването на съответна военна техника.

При вчерашното си посещаване в България украинският президент Володимир Зеленски е показал лист с нужни на украинската войска въоръжение и муниции. Този лист обаче не подхожда на това, което ще даде България.

Всички пакети от военна помощ за Украйна се приготвят взаимно с въоръжените сили на България, които дефинират от какво може да се освободим. „ Първо се прави обзор от това какво е належащо за боеспособността на българската войска, по-късно какви са периодите за подмяна на мунициите “, сподели акад. Денков. Тези муниции се изпращат, преди да изтече тяхната валидност. Така страната ни икономисва милиони левове за утилизирането им, а складовете могат да се запълнят с новопроизведена продукция.

Денков за следващ път съобщи, че изпращането на жива мощ в Украйна в никакъв случай не е и няма да бъде обсъждано. Това включва също български лекари и медицински сестри. „ Като част от нашата помощ украински лекари и медицински сестри ще идват на образование в България “, посочи акад. Денков.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР