Със сигурност използването на стимули е по-добър вариант за ваксинация,

...
Със сигурност използването на стимули е по-добър вариант за ваксинация,
Коментари Харесай

Проф. Аргирова загатна за нови мерки с пари срещу коронавируса

" Със сигурност потреблението на тласъци е по-добър вид за имунизация, в сравнение с налагането на ограничавания. Българите не обичат нещо да е наложително. От тази позиция държавното управление ще насърчи този поцес, съобщи вирусологът проф. Радка Аргирова, която стана консултант на премиера Кирил Петков. Тя нито отхвръли, нито удостовери, че е възмошно да има финансови тласъци за желащите да се имунизират. 

Тя предизвести, че Омикрон разновидността има съществени постковид последици.

„ След Омикрон има съществени постковид последици. Получават се затруднения с най-различни органи - бели дробове, бъбреци, даже се появява мозъчна мъгла. Тя се демонстрира в усложнение с паметта и даже с възпроизвеждането на минали събития. Това се следи постоянно, създатели настояват, че към 30% от прекаралите COVID-19 не помнят и не могат да си спомнят някои неща. След към 2-3 месеца човек се възвръща, при някои обаче това лишава по-дълго време ”, съобщи тя по Нова телевизия.  
Министерски съвет отпуска спомагателни средства за коронавирус проби и за медиците на първа линия
Правителството отпуска 40 млн.лв. за закупуване на проби за COVID-19, 60 млн. лева за въздушните превозвачи, 54 млн. лева за медиците н...
Прочети повече
„ Ние се намираме в нова обстановка. Не е приключила тази вълна, обособена от делта разновидността, чакаме омикрон, аз даже мисля, че към този момент имаме. Но би трябвало да се потвърди посредством секвениране. Започва и тази вълна. В края на януари чакаме и грип. Тази обстановка, на фона на доста дребния % имунизиране и на новото държавно управление, изисква нови решения ”, изясни проф. Аргирова.

Според нея вирусът се популяризира ужасно бързо и е допустимо темповете на заразяване да скочат.

„ Този вид не провокира изключително тежко положение и протичане на болестта. Това се отнася за хора, които са имунизирани, изключително с трета доза. Между 70-80% от хората с бустерна доза са защитени от Омикрон. Може би няма да се стигне до препълване и рецесия на лечебните заведения. Но обръщам внимание – след Омикрон има съществени постковид последици ”, уточни проф. Аргирова.

Тя изясни, че след имунизация с AstraZeneca, бустерната доза би трябвало да бъде наложително с Pfizer. Ако сте имунизиран с Pfizer, може да си поставите от същия препарат или половин доза от Moderna.

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР