Със сигурност бихте се ужасили, ако спокойното и мило куче

...
Със сигурност бихте се ужасили, ако спокойното и мило куче
Коментари Харесай

Защо кучето е агресивно?

Със сигурност бихте се ужасили, в случай че спокойното и благо куче внезапно стане нападателно и стартира да ръмжи.

Това може да докара до захапване или нахлуване на кучето против член на вашето семейство, към който до момента не е проявявало експанзия.

В тази обстановка евентуално ще ви бъде доста мъчно да решите какво да вършиме. Агресията може да излезе отвън надзор и да се стигне до произшествия.

Важно е обаче да откриете повода за експанзията при кучето, с цел да може да му помогнете.

От значително значение е да разберете за какво вашето куче става нападателно и да измислите най-хубавия метод да се справите с това. Има няколко евентуални аргументи, заради които кучето би могло да изпадне в това положение.

Страх

 Агресивно куче

Страхът у кучетата води до експанзия. Повечето животни стават нападателни, когато решат, че са в заплаха и не са в положение да избягат или да се защитят.

Това може да се случи, в случай че кучето е застанало в ъгъл или в случай че реши, че ръката, която сте вдигнали над главата му значи, че ще го ударите.

Ако сте осиновили куче от улицата и то демонстрира експанзия, имайте поради, че в предишното евентуално то е било измъчвано или е претърпяло някакво травматично събитие.

Болест или пострадване

Някои медицински положения могат да доведат до експанзия у кучето. Ако домашният ви любим в никакъв случай не е проявявал признаци на експанзия, само че внезапно стартира да ръмжи и да хапе, това може да е резултат от болест при кучето.

Болката е изключително честа причина за експанзията при кучетата. Вероятно любимецът ви страда от нещо, което му предизвиква дискомфорт и стрес. Някои вероятни аргументи са кучешки артрит, фрактура на костите, вътрешни пострадвания и други

Някои заболявания могат да обиден мозъка на животното и това да отключи някаква експанзия, в това число тумори и прочие. Затова се консултирайте с ветеринар, с цел да установите дали това не е повода.

Чувство на незадоволеност

 Причини за експанзия при кучето

Агресия следователно може да възникне, когато кучето не може да стигне до нещо да вземем за пример. Този вид постоянно се следи при породи, които прекарват огромна част от времето си вързани на кучешка каишка.

Чувство за благосъстоятелност

Кучетата ревниво пазят територията и храната си, леглото си, кучешката си играчка или каквото друго се сетите.

Случва се кучето да стане нападателно и да ръмжи, когато някой се опита да му отнеме собствеността. Кучето може да ухапе чужд, в случай че влезе във вашия дом, пазейки територията си.

Доминация

Понякога кучетата стават нападателни, с цел да покажат превъзходството си. Това най-често се случва в наличието на други кучета, само че не е изключено да се случи и с хора.

Домашните любимци считат, че би трябвало да потвърдят, че преобладават в дадената обстановка. Ръмженето и хапането са резултат от тяхната неустановеност.

Внимавайте, когато определяте повода, заради която вашият благ другар е станал нападателен. Уверете се, че не става дума за здравословен проблем или боязън. Чак по-късно търсете способи да се справите с казуса.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР