Със сигурност, ако технологиите започнат да ни управляват и ако

...
Със сигурност, ако технологиите започнат да ни управляват и ако
Коментари Харесай

Златогор Минчев само за ДЕБАТИ: Ако изкуственият интелект започне да управлява, може да реши, че хората са проблем

Със сигурност, в случай че технологиите стартират да ни ръководят и в случай че изкуственият разсъдък стартира да ръководи, може да вземе решение в един миг, че хората са проблем и ще вкара „ успокоение “ на Земята посредством тяхното следено понижаване. Изкуствения разсъдък обаче не може да го стори все още, тъй като към момента хората взимат тези решения.

Това сподели пред ДЕБАТИ доцент Златогор Минчев, специалист по киберсигурност, Българска академия на науките, гост-професор по въпросите на киберсигурността към Варненския свободен университет от 2022 година

Той разяснява, че спорове, какъвто е войната в Украйна, са посочили, че високотехнологичните оръжия към този момент са факт и влизат на въоръжение.
Изкуственият разсъдък към този момент ни оказва помощ както за разузнаване,
по този начин и за идентифициране на цели и тяхното асистирано поразяване, изключително във връзка с новите противоракетни системи и дронове, изясни той.

По думите му хакерските атаки, които постоянно са в отговор на стандартна офанзива, са асистирани от изкуствен интелект, защото са широкомащабни.
Защото тези офанзиви от вида „ отвод от услуги “ не могат да се случат без присъединяване на изкуствения разсъдък при мащаба, който покриват. Те към момента са режисирани от човешкия разсъдък, само че за положително или неприятно – към този момент роботите не се бият независимо, а хората ги ръководят “, изясни преподавателят.
По отношение на спора Израел – Хамас той изрази мнение, че там се тестват нови технологии.

„ Съвсем на скоро обстановката сред Израел и Палестина ескалира по тематиката, само че това не може да ни изненада поради дългогодишната история на тази война. Трябва да отбележим че обичайно тази област на света и страни като Сирия, Египет, Йемен, Ливан са спектакъл на бойни дейности от десетилетия. Явно там се тестват и редица от новите технологии, както в частта на „ цветните революции “ и обществените мрежи, по този начин и посредством най-съвременни оръжия с изкуствен интелект “, изясни доцент Минчев.

Цялото изявление четете на следващия ден.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР