Със сигурност, ако сега отидем в Парламента, от 240 човека

...
Със сигурност, ако сега отидем в Парламента, от 240 човека
Коментари Харесай

Владимир Каролев обясни какъв абсурд го очаква след като получи жесток удар от КАТ, да му мислят и всички шофьори!

Със сигурност, в случай че в този момент отидем в Парламента, от 240 индивида ще има депутати с изтекли шофьорски книжки, допусна в " Денят онлайн " икономистът Владимир Каролев, чиито регистрационни номера бяха свалени в събота по същата тази причина. По закон той ще може да подкара същата кола след 6 месеца.

" Престарали са се законодателите. Законът е променян над 60 пъти, може би при всички тези промени се е изгубила единната и стройна логичност на законодателя ", поддържа го Владимир Тодоров от Асоциацията на потърпевшите при произшествия.

" Най-вероятно това е неточност, която да бъде поправена от законодателите. Не може да се приравнява едно административно нарушаване - забравяне на възобновяване на документа, с това да са ти лишили книжката за липса на точки, в никакъв случай да си нямал брошура, да си използвал опиати или да си с алкохол над 0,5. Дори при причиняване на пътно произшествие регистрационните номера не се смъкват ".

Владимир Каролев разказа случката от събота. " Не смъкнаха моите номера, а на една кола на лизингова компания ", описа Каролев. " Ще продължа да си заплащам лизинговите вноски, подобен е законът. Спряха ме за рутинна инспекция, не бях направил никакво нарушаване.

Доскоро това нарушаване (изтекъл период на книжката) се е наказвало с 20 лева, а сега се приравнява към нарушаването за брошура, конфискувана за алкохол или в случай че си изобщо без брошура. За страдание моята е изтекла в края на август 2017 година

Виновен съм, само че съгласно мен е несъръзмерно наказването, тъй като не съм заплашил никого, карал съм, спазвайки закони. Ако ми изтече персоналната карта, след това какво, не съм българин ли?

" А в този момент и различен парадокс - няма да ми върнат досегашните номера, а би трябвало да си взема нови. И отново редене на опашки, с нова регистрация на колата, ново възнаграждение - това го написа в закона. Един катаджия ми сподели - имаме две стаи, цялостни с такива номера. Не упреквам КАТ, те съблюдават закона. "

Каролев е запретнал ръкави тази процедура да се приключи.

" Аз се надявам това да се промени. Вече приказвах с някомко депутати, имена няма да загатвам, те споделят, че това е безумство и ще го трансформират. Но концепцията е 3 закона обособени да се създадат, а това ще отнеме време.

Поправимо е, мисля, че в член 171, точка 2а, просто би трябвало да се постави една запетайка и да е ясно, че това не важи за изтекла брошура. И друга точка по-късно, че за изтекла брошура е административно нарушаване, и се връщат номерата в деня, когато е излязла новата брошура.

Тоест това е работа да се напише за 30 секунди, като народен представител, някогашен началник на тази транспортна комисия, ми сподели, че това може да стане за 2 седмици - да мине на първо и второ четене.

Тези промени, на които аз съм жертва, са прокарани януари-февруари месец за притежателите на коли, и юли месец за лизингови коли. Ако карам вашата кола и ме спрат с изтеклата ми брошура, ще смъкват номерата на вашата кола.

Нека не търсим виновност на депутатите, в случай че питате депутата " за какво ", той или ще си замълчи, или ще търси под вола теле, само че " осрахме се " няма да каже, както оня футболен треньор на Русия, който след загуба в квалификации в Москва сподели " Обосрались! " ( " Осрахме се " ).

Всеки бърка, който не работи, той не бърка - дано да поправят тази неточност, само че дано не се чакат тези световни промени в закона. "

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР