Със сериозен спад на кандидат-депутатите стартира регистрацията на политическите партии

...
Със сериозен спад на кандидат-депутатите стартира регистрацията на политическите партии
Коментари Харесай

Масово къси листи регистрират партии и коалиции за предсрочните избори в РИК - Смолян

Със сериозен спад на кандидат-депутатите започва регистрацията на политическите партии и обединения в 22-ри Многомандатен изборен регион в Смолян. От 18 политически субекта, подали документи и регистрирани от Районна изборна комисия до тази заран, едвам една листа е с 8 души. Това е Коалиция “ДПС - Ново начало ” с лидер Халил Летифов, който е лидер и в Стара Загора.

Летифов е родом от Смолян. Втори в листата на Пеевски е Сафедин Чикуртев, някогашен кмет на с. Смилян и общински водач на Движение за права и свободи. Трета е Медиха Заимова, също някогашен кадър на Ахмед Доган. Останалите партии и обединения записват листи с по двама - трима, като има такива и с петима представители, само че и много са с по един.

От парламентарно показаните партии на този стадий листи са записали от “Има подобен народ ” с лидер Александър Вълчев и “Възраждане ” отпред с Ангел Георгиев.

Ясни са и водачите на ГЕРБ и “Продължаваме смяната - Демократична България ”. В борбата влиза кметът на Община Смолян Николай Мелемов, който е първи в листата на партията с водач Бойко Борисов. За всички е ясно, че той няма да се откаже от кметския стол, само че най-вероятно е поел отговорността, поради сериозната борба за челното място от сегашният депутат доктор Красимир Събев и Тодор Батков - наследник. Последният е от гражданската квота и обществено съобщи, че в случай че не е лидер няма да е в листата, само че се допуска, че е размислил.

Михал Камбарев е лидер на “Продължаваме смяната - Демократична България ”. Д-р Лидия Чорбанова от „ Движение 21 ” е първа в листата на „ Българска социалистическа партия – Обединена Левица ”.

Четири са депутатските места от област Смолян, като имената на новите избраници за 51-то Народно заседание ще станат ясни след оповестяването на резултатите от избира избори на 27 октомври.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР