Със семейна снимка на политическия си съвет управляващата коалиция демонстрира

...
Със семейна снимка на политическия си съвет управляващата коалиция демонстрира
Коментари Харесай

Семейна снимка онагледи стабилността на управлението преди вота на недоверие

Със " фамилна фотография " на политическия си съвет ръководещата коалиция показва в първия ден на новата седмица положително въодушевление и липса на терзание от идните договаряния на опозицията за избор на съмнение. В понеделник държавната пресслужба популяризира два фотоса, запечатали радостните и спокойни лица на премиера Бойко Борисов, двамата вицепремиери от " Обединени патриоти " (ОП) – Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, както и шефовете на парламентарните групи на ръководещите обединения – Цветан Цветанов и Волен Сидеров.

Петимата са се обединили към номинацията на новия здравен министър (без да му оповестяват името), само че и към извода, че " съдружното болшинство е устойчиво ", оповестяват от Министерски съвет. Политическият съвет на обединението отчел, че реализирането на 4-годишната управническата стратегия на държавното управление за първите 6 месеца се извършва в период, както и че " държавното управление и болшинството в Народното събрание извършват уговорките на страната, свързани с българското председателство на Съвета на Европейски Съюз ".

Внушението за взаимност и успокоение идва на фона освен на планувания избор на съмнение, само че и на несекващите корупционни кавги и слуховете за напрежение сред сътрудниците най-много в патриотичната коалиция.

Вероятно заради тази причина в пресинформацията категорично е посочено, че концепциите, които Валери Симеонов стартира предходната седмица, са разисквани на най-високо равнище. Една от концепциите на Симеонов бе в работната група по туризма да не взе участие отрасловият министър от ГЕРБ Николина Ангелкова.

Политическият съвет на обединението е разгледал промени в нормативната уредба, свързани с възстановяване на туристическото обслужване и гарантирането на спокойствието на туристите, оповестяват от Министерски съвет: " Обсъдени бяха оферти за промени в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, Единната система за туристическа информация, промени, ограничаващи равнищата на шума в зимните и летните курорти. Разгледани бяха и оферти, свързани с преместваемите обекти по плажовете ".

Миналата седмица водачът на НФСБ възрази и на планувани планове за рационализация на армията, влизайки в несъгласие с съдружния си сътрудник и министър на защитата Красимир Каракачанов.

Всичко това обаче не е проблем за петимата водачи на държавната коалиция ГЕРБ- " Обединени патриоти ", както излиза наяве от прессъобщението.

Българска социалистическа партия тестват дали Движение за права и свободи е съпротива

В същото време тази седмица се чакат същинските договаряния сред Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи по настояването на левицата за избор на съмнение към кабинета. Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ съобщи в петък, че на съвещание на партията, в което е взел участие почетният ръководител Ахмед Доган, " Движение за права и свободи стартира дейности за ремонт на обединението с националистическите партии ".

Движение за права и свободи нямат други искания към ГЕРБ с изключение на присъединяване на " Обединени патриоти " във властта, до момента в който за Българска социалистическа партия главната цел на офанзивата е ГЕРБ, заради което не е несъмнено по какъв начин ще приключат диалозите по внасянето на вота.

" Вотът на съмнение към държавното управление е тест към всички политически сили, които се декларират като съпротива. За шест месеца ръководство и " Воля ", и Движение за права и свободи, във значими гласувания, поддържаха ръководещото болшинство ", съобщи по този мотив депутатът от Българска социалистическа партия Станислав Владимиров в понеделник пред Българска национална телевизия. Той не разяснява обстоятелството, че и Българска социалистическа партия са подкрепяли ръководещите по значими решения като това за избора на новия Висш правосъден съвет.

Владимиров посочи, че към момента не е решено защо тъкмо ще се желае свалянето на държавното управление.

" Корупцията е най-големият камшик за нашето общество. Няма проучване или отчет, обвързван с корупцията от Европейска комисия, в който България да не се показва като най-корумпираната страна в Европа ", подсети Владимиров.

Тези констатации обаче са годни и за интервалите с държавни управления на Българска социалистическа партия, последното от които бе това на Пламен Орешарски, останало в историята като ръководство, избрало Делян Пеевски за началник на ДАНС.

Депутатът от Българска социалистическа партия добави, че ГЕРБ ръководи от много години и няма по какъв начин да не носи виновност за несправянето с корупцията. Той повтори тезата на партията си, че препоръчаният от ГЕРБ нов антикорупционен орган няма да проблемите.

Станислав Владимиров сподели, че различен проблематичен бранш е опазването на здравето: " Ние сме най-болната нация в Европа. Получаваме най-лошата помощ. Изчезват лечебни заведения, освен в дребни общини, а и в регионалните ни центрове. Почти няма лечебни заведения в Родопите ".

Според Българска социалистическа партия е нужна смяна в модела на опазване на здравето, тъй като той води до напрежение в системата и чести оставки на отрасловите министри.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР