Със сексоложката, или както според нея е по-правилно да се

...
Коментари Харесай

Професия sex coach

Със сексоложката, или както съгласно нея е по-правилно да се назовава - sex coach, се срещаме по време на представянето на книгата " Интимна гимнастика " от Екатерина Смирнова. Авторката, одобрено име в тази област, не е в България, по тази причина Ванина е индивидът, поканен да отговори на всички въпроси на публиката, свързани със секса и удоволствието от него. Тя таман е завъшила Somatica - институтът в Сан Франциско, сертифициран от The American College of Sexologists. Според нея той е един от най-хубавите в света. Там е научила значими техники, макар че е попаднала в Somatica Institute с към този момент богат опит и години, прекарани във взимане на изявленията от най-интересните персонажи на половата ъндъграунд сцена в Берлин.

Ванина Цонева разделя живота си и клиентите, на които оказва помощ, сред Съединени американски щати, Германия и България, само че тъкмо в този миг е в София, подготвена да разрушава табута и да показа най-новите трендове в нейната област.

Преди години Ванина работи като web developer за известната американска медия Vice в Ню Йорк. Още тогава вижда, че съвсем всичките й другари и сътрудници си имат собствен персонален секс коуч. " Това е напълно естествена процедура в Съединени американски щати, където хората са отворени за сексуалността си, от дълго време са не запомнили всякакви табута и свободно изследват какво им харесва, с какво се усещат комфортно ", споделя Ванина.
Уязвимостта е най-ценното и човешко нещо и е подарък да има с кого да споделиш, да се довериш, счита приключилата Somatica Imnstitute Ванина Цонева
Една от аргументите е качественото полово обучение, което американците получават в учебно заведение, само че и равенството сред половете, което е помогнало на всички да преодолеят несигурността си. Казва, че се е трансформирала парадигмата за хетеросексуалната имтимност, която се свежда до задоволяването на потребностите единствено на мъжа. За американците изобщо не е извънредно и необичайно да се приказва за оргазъм и мастурбация при дамите, мъжете знаят, че сексът не свършва с тяхното " приключване ", както и че секс не значи наложително навлизане. Vice, където по това време работи Ванина, и тяхната централа в Бруклин са известни по целия свят точно със смелите си пробни планове, провокативни публикации и докуметални филми по доста значими публични тематики, в това число и половото обучение. Затова поддържат с две ръце желанието й да се реалокира в Берлин и да работи за тях отдалечено от " столицата на освободеността ".

" След като участвах в няколко празненства в международно известния клуб Berghain, осъзнах, че на 37 години знам доста малко за личната си половост и че в този момент е моментът да открия целия нов свят на берлинския ъндъргаунд ". с концепцията да осветлява всички съвременни тематики, свързани със секса, с акцент върху женската половост. Там разгласява авторските си изявленията с уредници на салони за сексдискусии в Ню Йорк, собственички на различни секс бутици в Берлин, изпълнителки на пародия, експерти и водещи на семинари и стратегии за полово здраве, представители на Kink обществото, хора, които владеят японското изкуство на връзване " шибари ". Блогът й провокира вниманието на редица американски и немски медии. Това занятие се оказва толкоз всепоглъщащо, че последователно главната й специалност минава на назад във времето.

" Все по-малко желаех да пиша код и да седнал съм пред компютъра, осъзнах желанието да се преориентирам професионално, тъй че да съм по-полезна на хората. " В Берлин, сравнявайки действителностите, Ванина Цонева си дава сметка за няколко тъжни обстоятелството у нас, най-много неналичието на съответно полово обучение освен за деца, само че и за възрастни, както и към момента извънредно мощния сексизъм в обществото. Женската половост в България, както за жалост в редица други страни, е всеобщо потисната, показана по недействителен метод и обвързвана със позор и неустановеност.
Капитал - брой 35
" В Берлин и Ню Йорк видях един различен свят, където дамите не са карани да се срамят за това, че желаят да изпитват наслаждение също като мъжете. " Ванина опитва и преоткрива личната си половост и с наслада приема всичките й детайли. Освен целият нов свят, който се разкрива пред очите й, има и една друга, малко по-сериозна причина, която я тласва към промяна на специалността. Известно време е доброволка към няколко обществени плана, свързани с домашното принуждение, и осъзнава какъв брой е значимо за нея да работи нещо, обвързвано освен със личното й благоденствие, само че и да оказва помощ на хората, както и да може да поддържа връзка с тях. Решаваща роля, с цел да избере точно сексологията, има личната й терапевтка, която й вдъхва убеденост, че може да употребява целият опит, който е натрупала, с цел да оказва помощ в тази деликатна тематика. Вдъхновението си получава от едно събитие в Ню Йорк, което помни блестящо до ден сегашен - взе участие в колекция със стотина безусловно непознати, които се срещат, с цел да си описват истории, свързани със секса. " Шокира ме какъв брой открити бяха участниците. Тогава осъзнах, че уязвимостта е най-ценото и човешко нещо и е подарък да има с кого да споделиш, да се довериш. "

След като изкарва курсове и стартира да работи като секс коуч с клиенти от Америка, Германия и България, Ванина може да заключи някои наблюдения: " В България клиентите ми се интересуват повече от прочувствените връзки. Българките, с които работя, рядко приоритизират личното си наслаждение, нормално търсят съвет по какъв начин да се нагодят към това, което обичат мъжете им. " Ванина загатва едно рисково събитие - непознаването на личната стойност, което води до принизяване - " моите стремежи и моето наслаждение не са значими, значим е единствено сътрудникът ми ".

Досега не е имала български мъже клиенти, само че за сметка на това има американци, които се обръщат към нея. " Американците имат набор от думи, речников ресурс, с цел да изразят какво се случва в тялото им и във взаимоотношенията им. Имат и доста повече убеденост, не търсят наложително казуса незабавно в себе си ", изяснява Ванина Цонева и прибавя, че това не значи наложително, че са по-интелигентни емоциоално, по-скоро са по-запознати с прочувствения си свят (emotional awareness). " В България на хората им е мъчно да записват възприятията, които изпитват, те даже не знаят по какъв начин да ги назоват. Голяма част от половия тренинг, който предлагам, е обвързван с разкриване, регулация и ръководство на страстите ", обобщава сексоложката.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР