Със Себастиан Курц имаме еднакво разбиране за опазването на външните

...
Със Себастиан Курц имаме еднакво разбиране за опазването на външните
Коментари Харесай

Борисов: С Австрия имаме общи работни теми през 2018 година

Със Себастиан Курц имаме еднообразно схващане за опазването на външните граници и европейското население да е умерено. Това сподели министър-председателят Бойко Борисов след среща с австрийският канцлер Себастиан Курц, представен от Фокус.

„ При срещите ми с Ангела Меркел, Марк Рюте, Виктор Орбан, пред тях постоянно съм споделя, че 2018 година би трябвало да се преглежда като българо-австрийско председателство по главните тематики, тъй като нито можем да стартираме и да приключим за 6 месеца развой като Западните Балкани, нито защитата на външните граници, нито всички общо тематики и решения, които би трябвало да вземем по Дъблинско съглашение, кохезионна политика и всичко останало ", изясни Борисов.

„ Благодаря за оценката, поддръжката, желанието да помагаш по опазването на външната граница. С нашите съдружни сътрудници положихме доста старания. Факт е, че всички в Европа правят оценка това, което не ние, а страната България, тук може и опозицията да се усеща горда, е направила по този начин, че всички да правят оценка напъните, които сме положили. Имаме все още 0 мигрантски напън ", сподели още българският министър председател.

Бойко Борисов добави, че е уведомил Курц, че на срещата на 26 март във Варна сред Ердоган, Туск, Юнкер и България има сложена една единствена цел. „ Продължаване на дейностите по съглашението, с цел да може тези над 3 млн. мигранти да останат в Турция, за което да си платим, само че да предпазим Европа от тази мигрантска вълна ", разясни той.

„ Темата, по която имаме еднообразно схващане е опазването на външните граници, с цел да можем да ги опазим по този начин, че европейското население да е умерено, само че и да покажем своята човечност към света. Сиреч тези, които бягат от войни могат да влизат през КПП-тата, да се грижим за избран интервал от време, по-късно да се върнат в обитаемоте си места откъдето са пристигнали за възобновяване на страните си ", разяснява Борисов и добави, че през това време дипломацията би трябвало да направи всичко допустимо тези касапници да престанат. „ Европа на процедура се явява единственият поемащ пасивите континент от всичко това, което се случва на 1500 км от тук ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР