Със самолетни неволи и арести на привърженици бе съпроводено завръщавето

...
Със самолетни неволи и арести на привърженици бе съпроводено завръщавето
Коментари Харесай

Самолетни неволи и арест при завръщането на Навални в Русия

Със самолетни несгоди и арести на последователи бе съпроводено завръщавето от Германия в Русия на опозиционера Алексей Навални. Самият той също бе арестуван след кацането си в Москва.
Още по тематиката
Пътническият аероплан, на чийто ръб се намираше Навални, кацна довечера на летище " Шереметиево " в столицата Москва след едночасови премеждия. Самолетът на съветската самолетна компания " Победа ", който излетя през днешния ден следобяд от Берлин, трябваше по разписание да кацне към 19.20 ч. на друго московско летище - " Внуково ". То обаче изненадващо затвори за идващи полети малко преди този момент и той бе пренасочен към " Шереметиево ".

Според публицист от Франс прес, който се намирал на борда на самолета, водачът първо съобщил, че кацането ще се забави с 30 минути поради " механически проблем ". След това той уведомил пасажерите, че самолетът ще кацне на летище " Шереметиево ", а не на " Внуково ".

 Снимки: АР/БТА

По-рано съветските сили за сигурност задържаха десетки последователи на опозиционния водач, които го чакаха на летище " Внуково " в столицата Москва, съобщи Ройтерс.

Иван Жданов, един от най-близките сътрудници на Навални, написа в Туитър, че измежду арестуваните са няколко съществени съдружници на рецензия на Кремъл, в това число Любов Собол, Руслан Шаведдинов, Иля Пахомов, Алексей Молокоедов, Анастасия Кадетова и Константин Котов, заяви Франс прес.

 Снимка: АР/БТА

Руските управляващи бяха предизвестили да не бъдат провеждани каквито и да било неразрешени " публични прояви " на летище " Внуково ". Въпреки това към 200 последователи на Навални се бяха събрали на аерогарата, на която опозиционерът по този начин и не кацна. Там имаше и масирано наличие на силите за сигурност.

Навални се завърна в Русия за първи път откакто разгласи, че е бил токсичен през август и бе откаран за лекуване в Германия. Руският опозиционер се качи на аероплан за родината си, макар че управляващите оповестиха, че ще го арестуват незабавно откакто дойде по обвиняване, че е нарушил изискванията по условната си присъда.

Веднага след кацането си на летище " Шереметиево " в Москва, когато се канеше да мине паспортен надзор, Наварли беше арестуван, съобщи Франс прес.



Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР