Със само един златен медал и общо три отличия, американският

...
Със само един златен медал и общо три отличия, американският
Коментари Харесай

Американските ски се готвят за пълна промяна след най-слабото си представяне от 16 години

Със единствено един златен орден и общо три оценки, американският тим по ски алпийски дисциплини влезе в категорията на тоталните разочарования в Пьонгчанг. Въпреки тоталната доминация на Микаела Шифрин в Световната купа в последните години и възраждането на Линдзи Вон, Щатите не оправдаха големите упования.

Скиорите се показаха най-слабо от домашната олимпиада в Солт Лейк сити насам. Преди 16 години Съединени американски щати не взе нито една купа и стигна единствено до два сребърни медала посредством към този момент пенсионирания Боде Милър. В Торино, Ванкувър и Сочи американците печелеха непроменяемо по два златни медала.

" Определено ни би трябвало реорганизация преди игрите в Пекин. Нужно е да седнем и да помислим добре какво не ни доближава – от подготовката, до планирането, сервиза на ските и всичко останало. Не бива да пропущаме нито един детайл ", сподели шефът на американските ски Патрик Римл.

Според него най-сериозният удар е било да види по какъв начин Англия отстрани Съединени американски щати в отборната конкуренция.

" Имахме възходи и падения през тези две седмици, само че това не може да ни оправдва. Представянето е доста под стандартите, които ние сме си наложили в този спорт ", добави той.

Макар че Микаела Шифрин отиде в Пьонгчанг с настройка за медали във всички пет дисциплини, в които участваше, а Линдзи Вон с планове за втора купа в спускането, отборът стигна единствено до едно злато посредством Шифрин в гигантския слалом. Въпреки това Римл слага приемлива оценка на дамите и доста слаба за мъжете.

Единственото влизане в топ 10 в мъжките дисцилини беше на Тед Лигети, който беше пети в комбинацията. Според Римл обаче Съединени американски щати се нуждае от нови герои.

След четири години в Пекин е несъмнено мястото единствено на Шифрин, която ще бъде на 26 години. Ако е здрава, носителката на Големия бистър глобус ще води тима. Вон и Лигети ще са на 37 и надали още ще са дейни скиори.

" Имаме добра стратегия за развиване на млади скиори, само че е нужно освен това от почтено присъединяване в Световната купа. Нуждаем се от резултати и се надявам, че след четири години ще ги имаме ", приключи шефът на американските ски.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Пьонгчанг 2018 (267)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР