Със съкрушени сърца сме свидетели на ново тържество на злото

...
Със съкрушени сърца сме свидетели на ново тържество на злото
Коментари Харесай

Патриарх Неофит: Да отворим сърцата си не само на думи, но и на дела

Със съкрушени сърца сме очевидци на ново празненство на злото в нашия свят. Трудно ни е да осмислим всичко това, което се случва пред очите ни, и не можем да намерим рационално пояснение . Прошката, която би трябвало да търсим и за която се молим през днешния ден, е преди всичко и най-много от Бога, да елементарни за стореното, да одобри при Себе Си жертвите на войната, да елементарни, като алтруист, всички наши грехове, с които опетняваме Неговия облик , съгласно който Той ни е основал.

Това е словото на българския патриарх Неофит преди началото на Великденския пост за 2022 година, в неделята на всеопрощението, 11 дни след началото на военния удар от Русия в Украйна.

Църквата ни приканва към най-дълбокото сърдечно смирение за нашите грехове, мислите ни са ориентирани към един от най-тежките грехове, на който е кадърен индивидът - този на братоубийствената война .

Като християни, имаме силата на молитвата и покаянието - средствата, посредством които, както свидетелства Свещеното Писание, могат да се трансформират разнообразни условия и събития, се споделя в словото на Българския нравствен водач.

Той приканва идният Велик пост да бъде за всекиго от нас време на същинско сърдечно обезсърчение и на гореща молитва за мир в целия свят . Нека отворим сърцата си и бъдем християни освен на думи, само че и на дело .

Негово Светейшество прикани всеки да помогне с каквото може и да подаде ръка на страдащите. Така ще да проявим милосърдието, което Сам Бог демонстрира към нас, без значение от нашите грехове, и към което Той ни приканва: " Бъдете милосърдни, както и вашият Отец е доброжелателен " (Лука 6:36). Нашата молитва, смирение и пост няма да имат стойност пред очите на Небесния ни Отец, в случай че не бъдат съпроводени от дейна обич към нуждаещите се , се споделя в словото на патриарх Неофит.

Той помоли за амнистия на самия него от всекиго и за всичко. Както и пръв прощавам на всички и апелирам Христа Спасителя да елементарни на всички индивиди всяко волно и несъзнателно провинение, като ни обгърне с божествената Си обич и ни избави като мил и алтруист!

Нека по сходство на античния израилски народ, който излезе от Египет, по този начин и ние да излезем от страната на прегрешението и пристрастеностите, сподели патриарх Неофит и още веднъж прикани за смирение, молитва и амнистия даже и на тези, които ни правят зло.

Божият мир и Неговата велика благосклонност да бъдат с всички нас, прикани патриарх Неофит.
 Патриарх Неофит: Кръвопролитията са неприемливи за всички
Патриарх Неофит: Кръвопролитията са неприемливи за всички

Свидетели сме на военни дейности сред два приятелски народа - Русия и Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР