Със 163 гласа за депутатите приеха Решение за ускоряване на

...
Със 163 гласа за депутатите приеха Решение за ускоряване на
Коментари Харесай

Депутатите решиха да се обновят военновременните запаси на страната

Със 163 гласа „ за " депутатите одобриха Решение за ускорение на процеса по възобновяване на ведомствените военновременни ресурси на Министерство на защитата, съобщи БГНЕС.

" Има явен контракт сред министерството на защитата и ВМЗ и той се извършва. Това, което желаеме да създадем с това решение, е да дадем по – огромна еластичност на министъра, с цел да може той добре да предоговори тези периоди. Къде ще отидат снарядите – ще решат ВМЗ ", това съобщи Ивайло Мирчев от Демократична България. „ Когато спъвате този развой и това решение вие или сте лобисти на компаниите за утилизация или защитавате съветския интерес ", акцентира още той.

„ Това граничи с национално изменничество във връзка с нашата войска, на нашите войски. При заплаха ще се окаже, че не можем да им дадем снаряди, с които да се отбраняват. Това, което ни се предлага, е да дадем всичко на Украйна ", сподели Николай Дренчев от " Възраждане ".

„ Ние не сме срещу процеса на възобновяване на боеприпасите, само че сме изрично срещу без въобще да е ясно дали ВМЗ могат да обезпечат такива благоприятни условия за възобновяване на тези муниции. Това е едно политическо решение, без експертна стойност ", сподели и Атанас Зафиров от Българска социалистическа партия. Борислав Гуцанов също се включи в дебата. „ Ние от Българска социалистическа партия желаеме да пристигна в зала министърът на защитата, с цел да каже какво ще се прави, кое постанова тези дейности, които граничи с национално изменничество, да пристигна и икономическият министър, с цел да каже дали има потенциала страната да създаде това, което се изисква ", сподели още той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР