Със 155 гласа за депутатите приеха Решение за възлагане на

...
Със 155 гласа за депутатите приеха Решение за възлагане на
Коментари Харесай

Депутатите решиха: България ще преговаря с Украйна за продажба на оборудването за АЕЦ „Белене

Със 155 гласа „ за " депутатите одобриха Решение за възлагане на министъра на енергетиката да организира договаряния с министъра на енергетиката на Украйна или негов представител за продажба на два наши реактора от АЕЦ " Белене ".

Решението мина с поддръжката на ГЕРБ – Съюз на демократичните сили, Политическа партия – Демократична България, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ.

„ След войната в Украйна планът " Белене " няма по какъв начин да бъде сбъднат. Подкрепете решението, с цел да се отбрани българският народен интерес ", това съобщи Теменужка Петкова, някогашен енергиен министър и сегашен народен представител от ГЕРБ.

„ България към този момент няма да има нуклеарни реактора наше произвеждане, и ще би трябвало да си купим нови американски ", съобщи Цончо Ганев от " Възраждане ". „ Ние си обричаме енергетиката на неустойчиво развиване. България би трябвало да се движи с проект и сигурност. Надявам се да намерим задоволителен брой рационални хора, с цел да настояваме най – скоро да се получи тази енергийна тактика, и да не се вършат приходи на парче. Към съответният план на решение за продажба на двата ни реактора ние сме безапелационни, че това ощетява българския народен интерес ", сподели и Искра Михайлова също от " Възраждане ".

„ Понеже България е доста богата страна и организираме нуклеарно съоръжение в кавички, та се постанова за повторно България да продава нуклеарно съоръжение, ще бъде позор за всички тук в залата, тъй като ние стопираме развиването на нашата нуклеарна енергетика ", това съобщи Драгомир Стойнев от Българска социалистическа партия. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР