Със 143 гласа за“ парламентът единодушно прие отново Закона за

...
Със 143 гласа за“ парламентът единодушно прие отново Закона за
Коментари Харесай

Парламентът единодушно преодоля президентското вето за отчуждаването на имоти

Със 143 гласа „ за “ Народното събрание единомислещо одобри още веднъж Закона за държавната благосъстоятелност и преодоля президентското несъгласие.
Съгласно Правилника за организацията и активността на Народното събрание Народното събрание приема наново закона с болшинство повече от половината от всички народни представители, което значи, че ветото е преодоляно.
Законът за държавната благосъстоятелност бе признат на 15 май и главната му цел е да се усъвършенства и форсира процесът по създаване на значими национални обекти, както и да се предизвикват вложенията в индустриалния бранш.
С промените се планува и притежателите на аграрни парцели над 50 дка да бъдат по-добре обезщетени при наложително отчуждаване.
Новото му разискване от депутатите се наложи, откакто президентът наложи несъгласие на закона 27 май. Президентът счита, че не е реализиран баланс сред публичния интерес и предпазеното от Конституцията право на благосъстоятелност и вместо резултата на ускорение се основава риск от закъснение на значими инфраструктурни обекти.
Държавният глава възразява и против неравнопоставеността сред дребните и едрите притежатели на аграрни земи и горски територии, които ще се обезщетяват по друг метод. Според него тази смяна основава сериозен риск вместо да се форсира процеса на създаване на значими национални обекти, той да бъде занимателен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР