Със 139 гласа за“, 73 против“ и 27 въздържал се“

...
Със 139 гласа за“, 73 против“ и 27 въздържал се“
Коментари Харесай

Вежди Рашидов беше избран за председател на 48-ото Народно събрание

Със 139 гласа „ за “, 73 „ срещу “ и 27 „ въздържал се “ Народното събрание избра народния представител от парламентарната група на ГЕРБ-СДС Вежди Рашидов за ръководител на 48-ото Народно заседание.

Най-възрастният народен представител беше номиниран да поеме управлението на Народното събрание от четири парламентарни групи – ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи, „ Българска социалистическа партия за България “ и „ Български напредък “. Кандидатурата му беше показана в пленарна зала от ръководителя на ПГ „ Българска социалистическа партия за България “ Корнелия Нинова.

Вежди Рашидов благодари за доверието и избирането му за ръководител на Народното събрание и даде обещание да се опита да работи с всички народни представители, да е консенсусен и да се вслушва в думите им. Моля Ви, влагайте повече разсъдък, тъй като хората чакат Вашите решения, прикани народните представители ръководителят на Народното събрание.

Председателят на Народното събрание означи, че след вчерашното му изявление и отдръпване на предлагането да бъде определен за ръководител на 48-ото Народно заседание е получил голям брой позвънявания и известия с укор, че е отказал да бъде номиниран. Това бяха мненията на хора, които желаят да има страна, да има парламент, акцентира Вежди Рашидов и добави, че макар персоналното си чувство е приел издигането на кандидатурата му през днешния ден, тъй като е по-добре колкото и да е пай този парламент, народните представители да стартират да работят.

Ваше обвързване е да се грижите за хората, обърна се Вежди Рашидов към депутатите. Той ги посъветва да бъдат покрай жителите и да чуват болките им. Ние сме тук да работим, да спорим, да търсим правилния път и да излезем с вярно решение, и нищо друго, акцентира Вежди Рашидов. Не съм безконтролен човек, поради хората, които желаят Народното събрание да работи, ще жертвам част от моите останали години в името на българския народ, съобщи той.

Накарайте с държанието си хората да ви обичат, прикани Вежди Рашидов. Той акцентира, че патриотизмът е национална отговорност и нищо друго, всичко останало е на втори проект. Не се делете, пазете себе си, работете, добави той.

За заместник-председатели на Народното събрание бяха определени Росен Желязков (ГЕРБ-СДС), Никола Минчев („ Продължаваме промяната “), Йордан Цонев (ДПС), Цончо Ганев („ Възраждане “), Кристиан Вигенин („ Българска социалистическа партия за България “), Атанас Атанасов („ Демократична България “), Надежда Самарджиева („ Български напредък “).
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР