Със 124 000 км/ч ще премине край нас най-големият астероид

...
Със 124 000 км/ч ще премине край нас най-големият астероид
Коментари Харесай

Най-едрият за годината астероид ще премине край Земята със 124 000 км/ч

Със 124 000 км/ч ще премине край нас най-големият метеорит за тази година, заяви НАСА. Той ще се приближи до нашата планета на към 2 млн. км на 21 март.
Няма заплаха от конфликт, само че това разминаване ще даде на астрономите рядката опция да следят от близко въпросния метеорит.
 Астероид с размерите на стадион се доближава към Земята Астероид с размерите на стадион се доближава към Земята
Астероид с размерите на футболно игрище ще се приближи до Земята през днешния ден, заяви изследователският център на НАСА JPL. Според изчисленият...
Той е наименуван 2001 FO32 и е с диаметър под един километър. Обектът ще премине край Земята много по-бързо от множеството метеорити, с които се срещаме.
" Няма риск от конфликт. Дори когато е най-близо, метеоритът ще се намира на разстояние, равняващо се на пет пъти това сред Земята и Луната ", споделят от НАСА. Разстоянието обаче въпреки всичко е задоволително близко, с цел да бъде систематизиран метеоритът като " евентуално рисков ".

Обектът 2001 FO32 е открит преди 20 години - през март 2001 г,. и от този момент експертите наблюдават траекторията му.

" В реалност знаем малко за този метеорит и близкото му прекосяване ще ни даде опция да научим повече за него ", споделя Ланс Бенър от Центъра за проучване на близкоземни обекти на НАСА.
 

You may have seen headlines about an that will safely fly by Earth on March 21. While this asteroid, known as 2001 FO32, is large, it will safely zip past Earth at a distance of 1.3 million miles—five times further away than the Moon—and poses no risk of hitting Earth.
— NASA Asteroid Watch (@AsteroidWatch)
 Астероид може да удари Земята през май 2022 година Астероид може да удари Земята през май 2022 година
Астероидът " 2009 JF1 " беше разпознат от НАСА като " евентуално рисков " и бе оповестено, че е на " път за конфликт със Земята ". Потенциал...
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР