Със 117 гласа за парламентът прие на първо четене промени

...
Със 117 гласа за парламентът прие на първо четене промени
Коментари Харесай

На първо четене: Изнасянето на повече от 10 000 евро трябва да се декларира пред митничарите

Със 117 гласа " за " Народното събрание одобри на първо четене промени във Валутния закон. Според тях преместването на средства в размер 10 000 евро или повече или тяхната равноценност в левове или друга валута за или от трета страна предстои на обявление пред митничарите.

При преместване на средства в размер 30 000 лв. или повече или тяхната равноценност в друга валута през границата на страната за трета страна митническите органи ще ревизират за съществуване или липса на обществени отговорности.

Ако се открият отговорности над 5 000 лв., митничарите няма да позволяват преместването на парите, а ще задържат средствата с квитанция и ще уведомяват Национална агенция за приходите. При натрапен запор връщане се изисква само при съществуване на излишък от средствата.

При преместването на непридружени парични средства в размер 10 000 евро или повече или тяхната равноценност в левове или друга валута посредством пощенски колета, куриерски колета, като непридружен багаж или товар в резервоар митническите органи могат да изискват от изпращача или получателя декларация за обявяване в период до 30 дни.

Паричните средства се задържат от митническите органи до показване на декларация, само че за период от не повече от 30 дни от задържането.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР