Със 106% са поскъпнали жилищата и къщите в Сан Франциско

...
Със 106% са поскъпнали жилищата и къщите в Сан Франциско
Коментари Харесай

Пазар, на който имотите поскъпнаха със 106%

Със 106% са поскъпнали жилищата и къщите в Сан Франциско за интервала 2011-2017 година Повишението е засегнало и първокласния жилищен сегмент. Експертите регистрират мощен пазар на труда на фона на ниското предложение, растеж на лихвените проценти и вносните мита върху стоманата въведени от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

Не е изключено „ балонът” да се спука, предизвестяват анализатори. „ Опасността идва и от обстоятелството, че изискванията на локалния пазар доста се трансформираха в последно време”, споделя Хавиер Вивас, шеф на морализаторския отдел в Realtor.com.

Средната цена на еднофамилните къщи надвиши 1.5 млн. USD през четвъртото тримесечие на 2017 година В първокласния сегмент пикът беше през 2016 година, когато междинната цена на квадратен метър доближи 13 240 USD в покрайнините на гада и 17 140 USD в скъпите исторически региони.

Сан Франциско изпитва недостиг в сегмента на жилищата и този на къщите. Строителството на сходни парцели на процедура спря сред 2016 година и 2017 година, като в това време се регистрира растеж на броя на нови фамилии. Бързите препродажби за нечиста сделка. Това съгласно анализатори ще бъде казусът на пазара в близко бъдеще. Една от аргументите е понижаване рестриктивните мерки за приемане на ипотечни заеми – мярка, която беше въведена от Тръмп.

Основната тематика в сегмента на недвижими парцели в Сан Франциско през днешния ден е достъпността. В града се строят много първокласни парцели, които също по този начин бързо и нарастват и локалното население е насила да търси ценово по-изгодни разновидности. Въвеждането на вносно мита върху стоманата ще увеличи цената на суровината, респективно себестойността на квадратен метър жилищна повърхност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР