Със 100 по-малко са първокласниците в област Монтана, получили помощ

...
Със 100 по-малко са първокласниците в област Монтана, получили помощ
Коментари Харесай

По-малко първолаци от област Монтана получиха помощта от 300 лева

Със 100 по-малко са първокласниците в област Монтана, получили помощ от 300 лева за покриване на част от разноските при започване на новата образователна година, оповестиха от Регионална дирекция „ Социално подкрепяне “.
Сега помощ е отпусната на 771 първокласници и 827 осмокласници от региона, а през предходната образователна година помощ е изплатена на 870 първокласници и 845 осмокласници.
Всички фамилии, чиито деца са записани за първи път в първи или осми клас на държавно или общинско учебно заведение, имат право на еднократна помощ от 300 лева
Сумата се изплаща на два транша. Първата половина от 150 лева се изплаща след влизане в действие на заповедта на „ Социално подкрепяне “, а вторите 150 лева – при започване на втория образователен период, само че единствено в случай че детето продължава да посещава учебно заведение.
Отпуснатата помощ би трябвало да се върне, в случай че детето не постъпи в учебно заведение, в случай че причина за това е здравословното му положение. Средствата се възвръщат, и в случай че ученикът не продължи образованието си през втория образователен период до довеждане докрай на първи/осми клас, или в случай че в границите на един месец е отсъствал повече от 5 образователни часа без уважителни аргументи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР