Сърдечно-съдовите заболявания са неинфекциозната епидемия на съвременият свят. Знаем ли

...
Сърдечно-съдовите заболявания са неинфекциозната епидемия на съвременият свят. Знаем ли
Коментари Харесай

8 симптома, които изискват консултация с кардиолог

Сърдечно-съдовите болести са неинфекциозната зараза на съвременият свят. Знаем ли по кое време да потърсим консултация със експерт? Ето няколко признака, които изискват обзор от кардиолог:

Високо артериално налягане

Всеки пети човек в света страда от високо кръвно. Повишеното артериално налягане е рисков фактор за развиване на инсулт, инфаркт на миокарда, сърдечна непълнота. Кардиологът може да обясни аргументите за повишението на кръвното и да предложи терапия за стабилизирането му.

Болки в гърдите

По-рано се смяташе, че сърцето боли единствено след избрана възраст. За страдание, през днешния ден възрастта не е от голяма важност. Дори в разцвета на силите си, човек не е застрахован против стенокардия или инфаркт на миокарда. За болката в гърдите може да има доста аргументи по тази причина е значимо да се откри коя е същинската.

Смущения в работата на сърцето, учестен или прекомерно слаб пулс

Всяко от тези недоволства може да е признак на съществено заболяване, по тази причина визитата при експерт не трябва да се отсрочва.

Виене на свят, припадъци

Причината за тези признаци може да е аритмия, инсулт, вроден сърдечен недостатък, кръвотечение, хипогликемия. Всяко от тези положения изисква профилирана помощ.

Задъхване

Ако по-рано с лекост сме изкачвали 10 етажа, а в този момент ни е мъчно да стигнем до втория, има възможност да страдаме от сърдечна непълнота. Задъхването или чувството за дефицит на въздух при физическо натоварване постоянно е признак на това заболяване и изисква консултация с кардиолог.

Отичане на долните крака

Причините за този тип отоци са доста. Освен варикозата, може да са признак на сърдечна непълнота, инфракт на миокарда, пород на сърцето, кардиомиопатия, непряк резултат от приема на медикаменти.

Висок холестерол

Той не провокира мъчителни чувства, само че е причина за инфаркт, инсулт, импотентност и други тежки болести.

Захарен диабет

При пациентите със захарен диабет, рискът от развиване на исхемична болест на сърцето е 4 пъти по-висок.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР