Сърдечният инфаркт може да показва коронарна артериална болест, която се

...
Сърдечният инфаркт може да показва коронарна артериална болест, която се
Коментари Харесай

Тези 5 признака издават инфаркт

Сърдечният инфаркт може да демонстрира коронарна артериална болест, която се развива при струпване на мазнини в артериите. Това лимитира притока на кръв към сърцето.

Ето кои са признаци на, които не трябва да пренебрегвате.
 Как да окажем първа помощ Как да окажем първа помощ
В Европа на всеки 45 секунди един човек е повален от сърдечен арест. 80% от тези случаи стават отвън болница. Над 10 000 души в Българи...

Най-честият признак, който не може да бъде подценен, е болката в гърдите. Тя може да се популяризира в горната половина на тялото и даже в ръцете. Освен това може да се появи прекалено изпотяване и необяснимо гадене. При някои пациенти признакът се демонстрира с чувството  за замаяност или отмалялост.

При инфаркт притокът на О2 към сърцето се забавя. В някои случаи се появяват предупредителни признаци за това положение, до момента в който от време на време липсват.

Изследователи от Американския колеж са интервюирали над 800 оживели от сърдечен удар, както и техните родственици и лекари. Те разпознават пет недоволства, които са изключително чести при пациенти преди инфаркт:

Болка в гърдите

Затруднено дишане
 Защо би трябвало да има дефибрилатори на всички публични места? Защо би трябвало да има дефибрилатори на всички публични места?
" Автоматични външни дефибрилатори би трябвало да има на множеството публични места – концертни зали, спортни игрища, огромни спирки на...

Сърцебиене

Внезапно ниско кръвно налягане и загуба на схващане

Други недоволства: гадене, болки в корема или гърба

Симптоми като болежка в гърдите и зной не би трябвало да се подценяват.  Докато останалите недоволства може да се дължат на други болести.

Хората, които към този момент са прекарали инфаркт, както и пациенти с коронарна артериална болест и недоволства от ангина пекторис, би трябвало да бъдат изключително деликатни. Същото важи и за пациентите с високо кръвно налягане и сърдечна непълнота.
 Какво води до инфаркт и по какъв начин да го избегнем Какво води до инфаркт и по какъв начин да го избегнем
Всички знаем, че с цел да избегнем заболявания и неразположения, най-добре е да водим здравословен метод на живот. Ето няколко фактора, които...

С цел предварителна защита физическите извършения не би трябвало да се подценяват - те спомагат за намаление на кръвното налягане. Препоръчителни са интензивности  като вървене, плуване или колоездене.

За да предотвратите инфаркт, коства си да прегледате диетата и метода си на живот: балансирайте диетата си и отделяйте най-малко 150 минути за извършения всяка седмица, откажете се от цигарите и алкохола.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР