Сърдечните болести във всичките им форми продължават да бъдат най-големият

...
Сърдечните болести във всичките им форми продължават да бъдат най-големият
Коментари Харесай

Антиоксидант може да прави кръвоносните съдове по-здрави

Сърдечните заболявания във всичките им форми не престават да бъдат най-големият палач на хората.

Здравословна диета и доста физически извършения може да оказват помощ, само че здравните специалисти не престават да търсят още по-ефективно лекуване и в този момент излиза наяве, че може би са намерили такова.

Ново изследване допуска, че антиоксидант може да усъвършенства внезапно положението на остарели и твърди артерии.

В изследването оповестено в списание „ Хипертония “, откриватели от Университета на Колорадо Боулдър, дават на 10 доброволци на възраст сред 60 и 79 години на ден добавка, наречена MitoQ (това е рафинирана версия на естествения антиоксидант коензим Q10); други 10 получават плацебо. След шест седмици откривателите проучват здравето и положението на артериите на участниците, след което стартират да дават на получавалите до момента коензим, пласебо, до момента в който другите стартират да одобряват MitoQ.

В края на проучването си учените стигат до извода, че когато доброволците са получавали добавката, артериите им са се възстановили и са станали по- гъвкави. По създание MitoQ като че ли обръща стареенето на артерията с 15 до 20 години.

Главният създател на проучването, лекар Матю Росман декларира за изданието Reader’s Digest, че „ подобрението еластичността на артериите, в случай че се резервира, способства за към 13% понижаване на сърдечните болести “.

Според сътрудника на Росман, Дъг Сийлс, проучването „ вдъхва нов живот в дискредитираната доктрина, че допълнението на диетата с антиоксиданти може да усъвършенства здравето “. Той означи, че „ това допуска, че насочването … митохондриите може да бъде по-добър метод за понижаване на оксидативния стрес и възстановяване на здравето на сърцето и съдовете, което да понижи степента на тяхното остаряване “.

Както Росман, по този начин и Сийлс, възнамеряват да проведат спомагателни следващи изследвания, с цел да потвърдят констатациите си. Д-р Сийлс отбелязва, че физическата интензивност и верните хранителни привички не престават да бъдат най-хубавите способи за отбягване на сърдечни болести.

„ Не са доста обаче хората, които желаят да вършат това. Ето за какво ние търсим спомагателни, основани на доказателства варианти за попречване на обвързваните с възрастта промени, които провокират заболявания. Добавката MitoQ може да е измежду тях. “

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР