Сърбия води трудни преговори със Запада, който очаква косовският въпрос

...
Сърбия води трудни преговори със Запада, който очаква косовският въпрос
Коментари Харесай

Вучич: Сърбия води трудни преговори със Запада

Сърбия води сложни договаряния със Запада, който чака косовският въпрос да бъде позволен бързо, съобщи президентът на страната Александър Вучич в изявление пред белградският ефирен канал „ ТВ Първа “ в четвъртък.

По неговите думи обаче „ това не е единствено въпрос на краен период, само че на наличие, когато става въпрос за Косово и Метохия “. Той акцентира, че казусът е в това „ какво ще се разберем “.

„ Единствената им цел е да завладеят територията на Северно Косово, чака ни сложна есен във връзка с КиМ, няма с кой да приказваме. Изборите ще доведат обстановката до шупване, тъй като всеки, който направи нещо против сърбите ще има повече поддръжка, снабдяването на сърбите в КиМ е различен проблем “, съобщи Вучич.

Според сръбския президент в Косово има няколко разнообразни казуса.

„ Животът на сърбите в Косово и Метохия, по-късно е турбулентността сред техните четири партии поради идните избори. Всички те имат по към 20%, а „ Сръбска листа “ е пета партия, която всички ще се опитат да смъкват. Но ние имаме право да имаме политическа организация, която да се бори за ползите на сърбите “, съобщи Вучич.

На въпрос, дали скоро съветникът на Белия Дом по национална сигурност Джон Болтън ще отиде в Сърбия, президентът отговори: „ Не мисля, че ще пристигна. Той възнамеряваше да посети Белград и Прищина, само че въпросът е какво може да получи, като отиде в Прищина, с кого може да приказва в този момент там. Това е анализът, не приказвам от негово име “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР