Сърбия ще строи пътни отсечки, свързващи европейските транспортни коридори X

...
Сърбия ще строи пътни отсечки, свързващи европейските транспортни коридори X
Коментари Харесай

Сърбия инвестира до 2,4 милиарда евро в пътища

Сърбия ще строи пътни прави, свързващи европейските транспортни коридори X и XI. За задачата страната ще вложи сума, варираща сред 1,7 и 2,4 милиарда евро, написа SeeNews, базирайки се на изказване на министъра на инфраструктурата Зорана Михайлович.

Точанта сума ще зависи от дължината на определения маршрут, по който ще минават автомагистралите и скоростните пътища.

" Целта е да свържем Лазаревац, Младеновац, Аранджеловац, Топола, Свилайнац, Деспотовац и Бор, само че също по този начин да се свържат коридорите X и XI ", изяснява сръбският министър.

Миналата седмица шефът на държавния пътен оператор " Путеви Сърбия " Зоран Дробняк съобщи, че инфраструктурният план е за скоростен път с две ленти за придвижване в двете направления. Отсечката ще стартира в Лайковац и Младеновац, намиращи се в централна Сърбия, ще се слее в Аранджеловац, откъдето ще продължи до Крагуевац, а от там и до Бор в източна Сърбия.

По думите на Дробняк планът ще бъде приключен до четири години.

По-рано през август държавното управление пусна поръчка за предложения за построяването на кулоар " Морава ", който е друга връзка сред европейските транспортни коридори X и XI и Сърбия. Пътят ще свързва градовете Прелина и Поджате.

Когато планът бъде приключен, кулоар X ще свърже Залцбург (Австрия) с пристанището в Солун (Гърция), минавайки през Словения, Хърватия, Сърбия и Македония.

Коридор XI е по едно и също време фериботен и магистрален кулоар. Той свързва италианския град Бари със столицата на Румъния Букурещ, минавайки през пристанището в Бар (Черна гора) и сръбската столица Белград. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР