Сърбия ще бъде домакин на Евроволей 2021Сърбия ще бъде домакин

...
Сърбия ще бъде домакин на Евроволей 2021Сърбия ще бъде домакин
Коментари Харесай

Сърбия ще бъде домакин на Евроволей 2021

Сърбия ще бъде хазаин на Евроволей 2021
Сърбия ще бъде хазаин на Европейското състезание по волейбол за дами, което ще се организира през 2021 година.

Това стана публично факт, откакто на специфична гала в Белград президентът на Европейската конфедерация Александър Боричич и неговият сътрудник отпред на Сръбската федерация Зоран Гайич подписаха съглашение за организацията на шампионата.

Именно столицата на западните ни съседи ще одобри група от 6 тима на шампионата дружно с мачове от елиминационната фаза, измежду които 1/2-финалите, този за бронзовите медали и огромния край.

Сърбия, тогавашна Югославия, за първи път е хазаин на Европейско състезание през 1975 година. Сърбия и Черна гора дружно с Италия проведоха през 2005 година шампионата на Стария континент за мъже, когато Рим беше хазаин на финалната фаза. Отново в съдействие с Италия, Сърбия одобри конкуренцията за дами през 2011г., а хазаин на финалите беше Белград.

"За мен е голяма чест и наслаждение да бъда тук с моите волейболни другари. Искам да благодаря на Министъра на младежта и спорта Ваня Удовичич за помощта в развиването на волейбола през последните години. Ние доста ценим неговите старания и съпричастност. Европейската конфедерация промени формулата на шампионата и през идната година, за първи път в историята, Европейското състезание ще се организира в 4 страни и при двата пола. През 2021 година Сърбия ще одобри една група от първия стадий и мачове от елиминационната фаза в това число и финала. Желанието ни е да развием и промотираме волейбола по друг метод и това състезание сигурно е стъпка в вярната посока. Искам да приканя всички вас да започнете с организацията и популяризирането на шампионата още от днес", съобщи президентът на Европейската конфедерация Александър Боричич. По-рано през тази година женският народен тим на Сърбия победи със златните медали на Световното състезание по волейбол в Япония. На финала отборът надигра Италия и подвигна трофея. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР