Сърбия се класира за четвърти път на финал на световно

...
Сърбия се класира за четвърти път на финал на световно
Коментари Харесай

Сърбия е първият финалист на световното първенство по баскетбол за мъже

Сърбия се класира за четвърти път на край на международно състезание по баскетбол за мъже. Дори и без да разчитат на някои от най-големите си звезди като Никола Йокич и Василие Мицич, момчетата на селекционера Светислав Пешич надиграха Канада с 95:86 (23:15, 29:24, 23:24, 20:23) в първия полуфинал на шампионата на планетата във Филипините. Така “плавите ” ще се борят за трета международна купа.

Богдан Богданович поведе сърбите с 23 точки при 8/12 пукотевица от игра. Никола Милутинов прибави дабъл-дабъл от 16 точки и 10 битки, Огниен Добрич също означи 16 точки, Марко Гудурич приключи с 12 точки, а Алекса Аврамович записва 10.



Ар Джей Барет бе над всички за Канада с 23 точки. Дилън Брукс записа 15, Шей Гилджъс-Алекзандър прибави 15 точки и 9 асистенции, а Никейл Алекзандър-Уокър завърши срещата с 10 точки.

По този метод бе съкрушена фантазията на канадците за първи в историята им край на международно състезание. Селекцията на Жорди Фернандес не съумя да надлъже опитните сърби, макар че бе любимец преди началото на срещата.

На финала в неделя Сърбия ще се изправи против Съединени американски щати или Германия, които играят по-късно през днешния ден във втория полуфинален мач.

HOW MUCH THIS MEANS x
— FIBA Basketball World Cup 2023 (@FIBAWC)





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР