Сърбия не може да бъде част от Евразийския съюз, ако

...
Сърбия не може да бъде част от Евразийския съюз, ако
Коментари Харесай

ЕК: Сърбия ще се размине с ЕС, ако не се откаже от Евразийския съюз

Сърбия не може да бъде част от Евразийския съюз, в случай че желае участие в Европейския съюз (ЕС). Това сподели представителят на Европейската комисия (ЕК) пред " Евронюз ", представен от БГНЕС.

" Сърбия ще би трябвало да се отдръпна от всички двустранни съглашения за свободна търговия, в случай че желае да бъде част от Европейски Съюз “, предизвести представителят. Властите в Белград оповестиха, че възнамеряват да се причислят към Евразийския съюз през месец октомври. В това обединяване влизат Русия и няколко някогашни руски републики, като Армения, Киргизстан и Беларус. Ако Сърбия стане член на Европейски Съюз, тя ще би трябвало да съгласува политиката на наказания против Москва, която включва и ограничавания в търговията.

Изявлението на комисията идва, откакто сръбският президент Александър Вучич и посланикът на Русия в Белград Александър Боцан-Харченко оповестиха, че Сърбия ще получи достъп до пазарите на страни с население 180 милиона души, членуващи в ЕаИС.

Създаденият през 2015 година ЕаИС включва Русия, Армения, Беларус, Казахстан и Киргизстан. Сърбия е непосредствен съдружник на Русия, само че с цел да станат членки на Европейски Съюз, страните би трябвало да съобразят политиката си с тази на Общността.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР