Сърбия не е слуга на Русия или САЩВ момента светът

...
Сърбия не е слуга на Русия или САЩВ момента светът
Коментари Харесай

Вучич: Светът е на ръба на ядрена катастрофа

Сърбия не е прислужник на Русия или Съединени американски щати
В момента светът е на ръба на нуклеарна злополука заради споровете в Украйна и Близкия изток. Това съобщи сръбският президент Александър Вучич, оповестява.

Светът е на ръба на нуклеарна злополука, доближихме се до ръба на пропастта, никой не слуша никого, има единствено нашата истина, а другите би трябвало да изчезнат. Трябва да приказваме даже когато не сме съгласни. Сърбия ще поддържа изцяло по-голямото наличие на африканските страни в Съвета за сигурност, ние би трябвало да спрем практиката на двойни стандарти, с цел да възстановим вярата в мира, единственият път, който няма опция, ние го изискуем на всички почтени жертви на света е наш избор, само че и наша отговорност “, добави още Вучич.

Той разяснява още, че актуалното разрушение е почнало с нарушение на Хартата на Организация на обединените нации посредством неуважение на териториалната целокупност на Сърбия.

„ Ще ви обясня на образеца на Сърбия, по какъв начин тя беше унищожена, стъпкана и по какъв начин тя към момента е камъче в обувките на великите и мощните. След огромните победи в Първата и Втората международна война и ние, сърбите, съразмерно загубихме най-вече население в Голямата война и не подготвихме цветя за нацистките оръдия. Но славното и тежко минало не е тематиката на моето послание. Искам да ви опиша за прецедента, отварянето на кутията на Пандора, не беше преди три или четири години, само че всички настойчиво мълчат за това ", добави Вучич.

" Случайно ние бяхме тези, които платихме висока цена и всеки различен можеше да заплати, уточни Вучич и добави, че не желае да каже, че няма отговорност на Сърбия, само че всъщност, във връзка с ориста на една дребна нация, те са без права и правдивост, решени от великите и могъщи западни сили.

След бомбардировките, споделя той, това не е краят, а стартира разцепването на Сърбия.

Президентът сподели документ, в който се показва, че никой с изключение на силите под контрола на Организация на обединените нации - в този миг КФОР - не може да има въоръжени сили на територията на Косово, в сходство с Резолюция 1244 част от Сърбия.

„ И като ги попиташ по кой интернационален акт работят, тъй като всичко е опит за предизвикателство на война и нарушение на нормите на Организация на обединените нации, получаваш допустимо най-глупавия отговор – ами не одобряваме Устава на Организация на обединените нации и Резолюцията на Организация на обединените нации, тъй като обстановката се промени за нас, тъй като признахме независимостта на Косово “, сподели Вучич.

„ Затова въпросът е - какво да вършат дребните страни, по какъв начин да се борят ”, попита Вучич.

„ Защото през днешния ден в света всички приказват за Украйна, никой не смее да приказва за Сърбия. И когато приказват, те приказват по какъв начин ние ще стартираме война на Балканите по съветска заповед. И те лъжат от самото начало, за повече от две години и половина. Сърбия не е прислужник на Русия или Съединени американски щати, а има своя политика и ползи. Единствената вяра, освен за моята страна, само че и за вашите страни, е да разберете добре механизмите на лъжата и измамата в интернационалните връзки и да се опитаме да се съберем тук, в най-важната организация, с цел да се опитаме да го променим, да се опитаме да го съблюдаваме, тъй като единствено по този начин ще можем да запазим мира “, разяснява Вучич.

Вучич предизвести, че светът е на ръба на злополуката и в този свят очевидно всички пазят правила, никой не признава неточности и на всички е ясно, че никой на никое място няма правила.

Президентът на Сърбия също цитира някогашния президент Барак Обама, който сподели, че " същинският мир не е просто неналичието на спор, това е съществуването на правдивост, независимост и благоприятни условия за всички ".

Сърбите, показва той, са рационална нация, само че заради фанатизъм няма правдивост за сръбския народ в Косово.

Вучич показва, че Нелсън Мандела е споделил, че „ същински и дълготраен мир може да бъде реализиран единствено посредством правдивост и ценене на човешките права “ и повдига въпроса по какъв начин може да има мир в Косово, когато правният ред и обикновените права на цяла нация са систематично нарушавани в тези области.

Вучич споделя, че основният въпрос е какъв е пътят на Сърбия и по какъв начин да се излезе от тази обстановка.

Той сподели, че Сърбия е на европейския път и желае да бъде част от Европейски Съюз.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР